DN2/E85 e drumul care tranzitează județul Buzău și a luat viața a mii de oameni în ultimele decenii. Libertatea a numărat 564 de cruci pe marginile drumului care leagă Bucureștiul de Bacău și, din nefericire, sunt mai multe decât bornele kilometrice. Cea mai sângeroasă șosea din Europa este formată dintr-o bandă și jumătate de circulație pe sens, iar pe marginea carosabilului se pot zări o mulțime de monumente funerare, pe care sunt trecute mai multe nume, deoarece nu fiecare persoană care și-a pierdut viața are o cruce.

Sursa – Libertatea

Împărțirea crucilor pe mai multe zone, pe porțiunea de drum care tranzitează județul Buzău

O realitate cruntă: în fiecare dintre ultimii zece ani au avut loc aproximativ 400-500 de accidente rutiere pe acest drum

Potrivit datelor Poliției Române, în anul 2020 au avut loc 402 accidente. În primele șapte luni din acest an, pe drumul care leagă Moldova de sudul României au avut loc 236 de accidente soldate cu 44 de morți și 55 de răniți grav, notează  publicația G4Media.

Explozia de la Mihăilești, unul dintre cele mai grave accidente care au avut loc pe șoselele din România (24 mai 2004. 18 morți și 13 răniți)

Explozia din comuna buzoiană Mihăilești, este unul dintre cele mai grave accidente care au avut loc pe șoselele din România. După ce un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat într-un șanț, acesta a explodat. Craterul exploziei a măsurat 50 de metri, iar deflagrația s-a simțit precum un cutremur de 3 grade pe scara Richter.  Bilanțul victimelor s-a ridicat la 18 morți, printre care pompieri, localnici, doi jurnaliști, precum și alți 13 răniți grav. 


Citeşte pe Libertatea: O Românie în miniatură, care a murit pe DN2: staruri pop, sportivi și oameni simpli care încercau să dea o mână de ajutor

Sursa – Libertatea






RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *