UPDATE: La ora 8:30 votaseră 10.001 de buzoieni, adică 2,65 % dintre cei înscrişi pe liste.LIVE/Prezenţa la vot în judeţul Buzău. Exit Poll Alegeri prezidențiale 2019.

UPDATE: La ora 8:30 votaseră 10.001 de buzoieni, adică 2,65 % dintre cei înscrişi pe liste.

Pe teritoriul judeţului Buzău, sunt amenajate 426 secţii de votare, deschise în intervalul orar 7.00 – 21.00. La precedentele alegeri prezidențiale, prezenţa la vot în judeţul Buzău a fost de 63,39%.

După două zile în plus de votare în diaspora, alegerile prezidențiale au în sfârșit loc și în țară. Astfel, nu mai puțin de 18.217.156 de votanți sunt așteptați la urne pe 10 noiembrie, anunță Autoritatea Electorală Permanentă. Specialiștii de la Curs și Avangarde, dar și oamenii din partide, vor prezenta numărătoarea paralelă a voturilor de la acest plebiscit. Exit poll-urile, în special cele de la sfârșitul alegerilor, au un cuvânt interesant de spus iar în ultimii ani au fost de obicei destul de exacte.

Exit Poll Alegeri prezidențiale 2019

Stiri din Surse Buzău îți va prezenta primele rezultate provizoriiale Alegerilor Prezidențiale încă de duminică dimineață, după primele două ore de vot. Acest material va fi actualizat din oră în oră cu detalii de la scrutinul pentru alegerea președintelui României.

14 candidați se luptă pentru cursa de la Cotroceni, dar principalul favorit pare, potrivit sondajelor de opinie, actualul președinte Klaus Iohannis. Propunerea PNL pentru un nou mandat de președinte a avut mereu în jur de 40% în cadrul sondajelor de opinie și se află la o distanță apreciabilă față de rivalii săi. Potrivit celor de la CURS, Viorica Dăncilă ar avea parte de susținerea a 20% din sufragii, în timp ce Dan Barna ar fi la 13%, Mircea Diaconu la 11% și Theodor Paleologu 6%, informează stirimondene.fanatik.ro .

Asta în timp ce sondajul de la SOCIOPOL îl propune pe Klaus Iohannis cu 43% din sufragii, pe când următorul candidat la alegerile prezidențiale s-ar alege dintre Dan Barna și Viorica Dăncilă. Fostul premier avea la începutul lui octombrie un procentaj de 21%, în timp ce Dan Barna avea 15%. Asta în timp ce clasamentul primilor patru prezidențiabili, potrivit sondajului IMAS, prevede o finală între Iohannis și… Mircea Diaconu: Klaus Iohannis – 45%, Mircea Diaconu – 16,6%, Dan Barna – 14,2%, Viorica Dăncilă – 12,4%, informează stirimondene.fanatik.ro .

Numărul unic de urgenţe 112 poate fi folosit de oricine pentru a sesiza eventuale incidente electorale.Codul Penal pedepseşte cu amendă sau închisoare de până la 3 ani împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor sau votul multiplu, dar şi folosirea unui act de identitate sau buletin de vot fals.Amenda se dă şi pentru violarea secretului votului, iar dacă fapta e comisă de un membru din biroul electoral pedeapsa este de închisoare cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

Foto: stiridebuzau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *