Atac al postului România TV la adresa jurnalistului Realitatea TV Bogdan Muzgoci, într-o știre în care subiectul este …tatăl lui Bogdan Muzgoci. 

Postul îl numește pe ziarist „propagandist„, „controversat„, „implicat în scandaluri„, fără a aduce vreo dovadă pentru cele expuse. De asemenea, nu este precizată nicio sursă a informațiilor despre tatăl jurnalistului, la care „au descins mascații„.

De cealaltă parte, jurnalistul Bogdan Muzgoci spune că va reclama cazul la CNA. „Tatăl meu a făcut deja o plângere„, spune el. „Nu am fost contactat nici eu, nici el„, continuă Muzgoci, care susține că atacul România TV vine după materialele făcute de el cu procurorul Negulescu și cu Sebastian Ghiță.

Povestea (cu accente de Caragiale pe alocuri, în continuare): 

Descinderi ale mascaților la un politician din Buzău”, începe o știre de pe România TV, din această săptămână. Și continuă: “Este vorba de Doru Muzgoci, cercetat pentru că ar fi înregistrat fără drept o discuție avută de fostul viceprimar (din Nehoiu n. red) cu o altă persoană, care apoi a fost făcută publică.”

Intră în scenă reporterul Iulia Blondea:

„Doru Muzgoci este tatăl propagandistului Bogdan Muzgoci” – este primul lucru pe care îl menționează reporterul România TV – „un jurnalist controversat care a fost implicat în numeroase scandaluri.”

„Iată că acum tatăl său a ajuns în vizorul oamenilor legii.”

Reporterul expune speța:

„Politicianul traseist din Buzău a avut un complice, care acum l-a denunțat. Complicele este cel care a înregistrat respective discuție.

Locuința lui Doru Muzgoci a fost vizată de ample descinderi, mascații au mers la locuința politicianului, au ridicat mai multe documente și fac cercetări în acest dosar în care Doru Muzgoci este acuzat.”

Și încheie: „Vă reamintesc, Doru Muzgoci este tatăl jurnalistului Bogdan Muzgoci.”

Bogdan Muzgoci: „Nu mi s-a cerut nicio poziție

Bogdan Muzgoci lucrează la Realitatea TV. Este invitat permanent al emisiunea Culisele statului paralel, făcută Anca Alexandrescu, fost consilier al lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă.

Jurnalistul vizat susține că știrea dată de România TV conține informații neadevărate și că atacul vine după materialele făcute de el despre procurorul Negulescu și despre Sebastian Ghiță.

Iar povestea la care face referire materialul ar avea, în realitate, o desfășurare de telenovelă. Sau, mai degrabă de Caragiale, în „Amici”, cu Mache, Lache și Tache. Versiunea 2020.

Ce spune Muzgoci: 

  • Nu mi s-a cerut nicio poziție, nici mie, nici tatălui meu, deși era destul de simplu să fiu contactat
  • Tatăl meu a făcut o plângere la CNA și așteaptă și documente din partea anchetatorilor pentru a dovedi că totul a fost o manipulare. Dacă aceste vor veni cât de curând, îi va da și în judecată pe cei de la România TV. Voi face și eu o reclamație la CNA.
  • Tatăl meu reclamă faptul că i-a fost afectată imaginea publică. Familia noastră a avut de suferit, rudele ne-au sunat îngrijorate. La fel prietenii tatălui meu.
  • Într-adevăr, este o anchetă în acest sens, dar nu există probe că ar fi înregistrat pe cineva, pentru că persoana respectivă a crezut că ar fi înregistrată, dar nu era.
  • Pentru că nu a fost nicio înregistrare, nu avea cum să fie făcută publică.
  • Nu a existat o „descindere amplă cu mascați”. Au venit acasă doi polițiști, care au cerut dispozitive electronice (telefon, stickuri, laptop) pentru a vedea dacă există o înregistrare. Nu exista.

Povestea cazului din satul Nehoiu, așa cum îl prezintă Bogdan Muzgoci, e ruptă din Caragiale. Pe scurt:

Viceprimarul din Nehoiu stătea la masă cu un prieten. Doru Muzgoci îl sună pe unul dintre ei: „Hai la o cafea”, îi propune. „Nu pot, sunt cu cineva”, e răspunsul, iar discuția se încheie. Se încheie, dar amicul de la masă uită să închidă telefonul, care rămâne pornit.

Auzind că cei doi vorbeau chiar despre el, Muzgoci le ascultă dialogul. Într-un final, ca-n Caragiale, Muzgoci își sună prietenul și le mulțumește pentru „bărfă”.

Cei doi cred că au fost înregistrați și fac acuzația la Poliție. Poliția vine acasă la Muzgoci, caută înregistrarea și nu o găsesc.

Acesta este cazul, în versiunea lui Bogdan Muzgoci.

VIDEO. Știrea de pe România TV

Sursă: paginademedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *