Crește salariul minim

Vicepremierul Raluca Turcan, a anunțat pe pagina de facebook, creșterea salariului minim cu 7,2 %, astfel încât acesta va ajunge de la 2080 de lei la 2230 lei BRUT.

Vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, participa la audierea lui Cristina Monica Anisie, propunerea Partidului National Liberal (PNL) pentru preluarea portofoliului Ministerului Educatiei, in comisia de specialitate a Parlamentului, miercuri, 30 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO

„Salariul minim va crește în 2020! Creșterea se va face printr-o formulă clară, predictibilă, cu indici de corecție care să țină cont de evoluția economiei, dar și a pieței muncii.

În cadrul întâlnirii de astăzi cu Consiliul Național Tripartit de Dialog Social am luat în discuție mai multe variante de calcul pentru a stabili nivelul salariului minim.

Principiile care stau la baza creșterii salariului minim sunt:
1. un mecanism de calcul clar și predictibil, pornindu-se de la anumiți indicatori economici. Varianta aflată în lucru prevede o creștere de minimum 7,2%, adică de la 2080 lei la 2230 lei;
2. capacitatea firmelor de a acoperi aceste costuri, fără a le afecta profitabilitatea;
3. impactul asupra bugetelor locale, care au fost deja împovărate de fosta guvernare.

Beneficiarii acestei creșteri vor fi cei 24% din totalul salariaților activi, adică 1 370 232 persoane. De asemenea, ar putea beneficia de această măsură și alte categorii de angajați, cu salarii între nivelul minim și mediu.

Pe baza analizei de impact a creșterii salariului minim, săptămâna viitoare vor continua consultările cu partenerii sociali „, a scris vicepremierul Raluca Turcan, pe pagina personală de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *