Noi aveam încălzire proprie aici, la blocuri, dar au tăiat cazanul și l-au dus în Dorobanți acum câteva luni.De atunci, facem baie cu apă încălzită la aragaz și căldură nu avem deloc.Noroc că ne-am mai descurcat și ne-am pus centrale sau convectoare, fiecare cum a putut.Ne-au aburit zilnic, dar a venit iarna și au uitat de tot de noi.Din partea lor, ne-ar lăsa să înghețăm de frig și să stăm nespălați.

Locatar de la Căminele de nefamiliști din Cart. Mihai Viteazul

Peste 4000 de apartamente din Buzău, racordate la sistemul centralizat, au rămas de luni seară fără apă caldă și căldură.

Directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru, a declarat pentru Agerpres, că „problemele vor fi remediate până în a doua parte a săptâmănii”.

Principalul motiv pentru neplăcerile cauzate cetățenilor ar fi o avarie la un cazan montat recent la PT 4 Dorobanti.

„La punctul termic PT Dorobanți s-au executat lucrări de înlocuire a ventilatorului de aer la cazanul CAF 10Gcal, ce au condus la îmbunătățirea semnificativă a nivelului de zgomot la acest amplasament, iar cu această ocazie au aparut defecțiuni ale țevilor interioare ale cazanului. În urma constatărilor și pentru a avea siguranța funcționării la parametri normali în această iarnă, s-a luat decizia de înlocuire a țevilor cu grad ridicat de uzură, operațiune care va dura până în a doua parte a săptămânii”, a precizat sursa citată.

Nu sunt afectați locatarii din Micro XIV și o parte a celor din cartierul Micro III – unde există centrale independente și nici unitățile de învățământ alimentate de la PT 4.

Nici nu a venit bine frigul, iar promisiunile edililor locali se pare că nu se adeveresc.Oamenii îngheață în case, ca pe vremea comuniștilor.Ne așteaptă o iarnă grea !



RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
One thought on “Buzoienii îngheață in casă”
  1. După renunțarea la CET era de așteptat și așa ceva. Are cineva impresia ca improvizația de la PT 4 o sa tina? A fost o soluție de moment, care se va dovedi o dezamăgire pentru apartamentele care au rămas conectate la „sistem”. Din nefericire, multi buzoieni or sa regrete ca „nu au rupt pisică” asta vară, refuzând sa se debranseze și așteptând în continuare pomana primăriei. Deja pentru primavara se preconizează un al doilea și ultim val de debranșare, ceea ce va însemna sfârșitul lipsit de glorie al sistemului centralizat și al RAM-ului. Dureros, dar adevărat. Nici centralelor din Micro III sau Micro XIV nu le prevăd un viitor prea îndelungat și strălucit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *