Administrația Națională de Meteorologie a emis, în perioada imediat următoare, un COD GALBEN de căldură și disconfort tehnic ridicat și unul de instabilitate atmosferică accentuată, precum și un COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice și ploi abundente.

COD GALBEN

   În perioada 2 și 3 iulie, valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și local în estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

COD GALBEN

 În intervalul 2 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 06:00, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.
      Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza și seara zilei de duminică (3 iulie).

COD PORTOCALIU

    În intervalul 2 iulie, ora 12:00 – 2 iulie, ora 22:00, în zonele de munte ale județului Buzău, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *