DNA i-a trimis în judecată în anul 2017 pe omul de afaceri Dumitru Dobrică și fostul șef al Camerei Deputaților – Valeriu Zgonea. Totul venea în contextul în care cei doi au recunoscut „tranzacția” în fața procurorilor DNA.

De la înălțimea funcției sale în stat, dar și a poziției influente în PSD, Valeriu Zgonea a intervenit la mai mulți funcționari publici pentru ca beizadeaua Ionela Dobrică să fie numită președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională.

Ei bine, cei doi au scăpat basma curată, inițial Valeriu Zgonea a primit achitare la începutul anului 2022 prin: „fapta de trafic de influență nu există”, asta după ce inițial primise 3 ani de închisoare cu executare.

În urmă cu câteva zile magistrații Tribunalului Buzău s-au pronunțat și în cazul celui care a dat șpaga, fiind vorba despre Dumitru Dobrică, având acuzațiile de trafic de influență. Judecătorul a decis după mai multe amânări de cauză și de pronunțare, că fapte nu există, chiar dacă inițial Dobrică și-a recunoscut fapta în fața procurorilor DNA.

Tip solutie: fapta nu există (art. 10 lit. a C.P.P.)
Solutia pe scurt: În baza art.396 al.5 C.pr.pen. raportat la art.16 al.1 lit.a) C.pr.pen, achită pe inculpatul DOBRICĂ DUMITRU, pentru săvârşirea infrac?iunii de cumpărare de influen?ă, prev. de art. 292 alin.1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin.1 C.pen. În baza art.275 al.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronun?ată în şedinţă publică, astăzi, 29.05.2023.
Document: Hotarâre 73/2023 29.05.2023

Hotărârea nu este definitivă, însă este puțin probabil ca DNA să mai facă apel împotriva pronunțării, dat fiind faptul că după alți ani prin tribunale fapta se va prescrie.

Am intrat în posesia declarațiilor oferite de Zgonea în instanță

Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, a fost audiat în calitate de martor, în luna decembrie, în fața magistraților de la Tribunalul Buzău în cauza dosarului penal privind o posibilă șpagă în schimbul unor funcții în stat pentru fiica omului de afaceri Dumitru Dobrică, cunoscut sub numele de regele asfaltului și al deszăpezirilor. Printre altele Zgonea a declarat că avea o relație de prietenie cu familia Dobrică și organizau vacanțe împreună.

Dumitru Dobrică deține calitatea de inculpat și își așteaptă cu pași repezi condamnarea sau achitarea în cadrul acestui dosar.

Fostul președinte al Camerei Deputaților nu a putut fi prezent în sala de judecată, însă a fost audiat prin audio-video. Vezi declarațiile sale mai jos:

„Noi plecam în concedii cu familia. (…) Și eu, și domnul Dobrică, și fiica sa, eram membri de partid, fiecare cu activitate în organizația din care activam, la nivel local sau central. În anul 2012, dețineam funcția de președinte al Camerei Deputaților. La nivel central în partid, nu dețineam nicio funcție, pentru că eram limitat fără drept de vot. Pe domnul Dobrică l-am cunoscut la început anilor 2000, la ședințele partidului la nivel central, făcea partea din echipele desemnate de organizația județeană (n.r.: PSD Buzău), apoi undeva printre anii 2007 și 2009, au fost niște conflicte în cadrul organizației în care eu am fost desemnat să fac parte din echipa care s-a ocupat de pregătirea alegerilor locale și parlamentare.

Am făcut parte din echipele electorale locale pentru alegerile care s-au succedat în perioada respectivă, cu această ocazie cunoscându-l mai bine pe domnul Dobrică. La dosarul cauzei penale, am depus documente din care rezultă că în anii 2010-2011, mergeam în vacanțe cu familia Dobrică, făceam rezervări de mașini sau la hotel, pe care le achitam eu și domnul Dobrică îmi dădea banii, în condițiile în care aveam o relație apropiată între partenera mea de atunci și doamna Dobrică.

Relația se păstrează și astăzi din informațiile pe care le am. După cum am arătat, nu am avut nicio implicare în numirea doamnei Dobrică în acele funcții și nu cred că primul ministru sau ministrul au încălcat legea, nu cred că cineva face un lucru care să-i afecteze activitatea, iar funcția de președinte la Centrului National de Management pentru Societatea Informațională se desfășura în baza unui contract de management.

La dosarul DNA am depus înscrisuri cu privire la numirea președintele CNSI, anterior doamnei Dobrică, dar și numirea acesteia, înscrisuri care cuprindeau declarațiile directorului juridic, directorului de resurse umane, a celui al Direcției Economice și a secretarului general, nu cred că aceștia nu au respectat legea.

Toate discuțiile pe care le-am avut au privit activitatea guvernamentală, iar după cum se știe orice persoană poate formula întrebări și anumite interpelări cu privire la această activitate, dar discuțiile s-au încadrat în această activitate pe care o desfășuram în Parlamentul României.

(Judecător: Pe parcursul exercitării funcțiilor publice a d-nei. Dobrică, ați avut discuții cu dl. Dan Nica cu privire la activitatea acesteia?)

Nu-mi amintesc să fi avut vreo discuție cu Dan Nica referitoare la dna. Dobrică.

Domnul Nica a spus că prim-ministrul și ministrul (…) aveau discuții cu privire la activitatea guvernamentală în biroul președintelui al Camerei Deputaților, dar el nu era prezent, fiind în plenul ședinței. Eu nu eram (neintagibil) în partid, iar numirile se făceau și cu acordul celorlalți din coaliție.

Nu am nicio legătură cu casa de la Comandău, nu a fost proprietatea mea, nici terenul nu a fost proprietatea mea. Achiziția a fost făcută de Carmen Gheorghe în 2010, nici nu știam în ce instituții publice o să ajungă. A fost dorința acesteia, fiind prieteni cu familia Dobrică, zona fiind foarte frumoasă, mi-a spus că dorește să facă o casă în viitor. Toate aceste lucruri se regăsesc în declarațiile mele de la Parchet sau Instanța de Judecată.

(Judecător: Vă amintiți cine a achitat excursia de la Viena din 16-19 mai 2013?)

Excursia de la Viena, din 16-19 mai 2013, a fost achitată de către mine inclusiv pentru partenera mea. Am factura eliberată de către persoana respectivă. Este singura excursie făcută de familiile noastre (neintangibil) de către domnul Dobrică, pentru că firma era din Buzău. În afară de mine și partenera mea, toți ceilalți participanți erau din județul Buzău. Toate celelalte instituții au fost nominalizate de către mine, am depus înscrisuri din care rezultă că eu îi dădeam bani în numerar, iar domnul Dobrică îmi dădea înapoi, din cauza relației de familiei. La dosar sunt notate corespondențe ale mele cu anumite agenții de turism în care scriam că pentru domnul Dobrică plătesc eu”, a declarat Valeriu Zgonea, în fața magistraților de la Tribunalul Buzău.

Zgonea condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu executare

Conform rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, pe baza căruia Tribunalul București l-a condamnat pe Zgonea, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare.

Odată bătută palma, Zgonea s-a pus pe treabă. De la înălțimea funcției sale în stat, dar și a poziției influente în PSD, a intervenit la mai mulți funcționari publici pentru ca beizadeaua Ionela Dobrică să fie numită președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională. O jună de 22 de ani care tocmai absolvise Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Chiar dacă Căile Ferate, Drumurile și Podurile pe care le studiase nu aveau nicio legătură cu Ministerul Comunicațiilor, aceasta a fost propulsată și aici ca subsecretar de stat.

Ulterior, fata lui tata a mai bifat o diplomă, care atestă că a urmat cursuri postuniversitare de Politică Externă și Diplomație, la Institutul Diplomatic Român.

Așadar, în trei ani, fiica lui Dobrică a parcurs traseul Căi Ferate, Drumuri și Poduri – Societatea Informațională – Politică Externă și Diplomație.

De ce a făcut Zgonea toate astea? Pentru „foloase necuvenite”.

În rechizitoriul procurorilor DNA se mai arată că Zgonea a primi o dublă șpagă:

 • o casă de vacanţă construită în judeţul Covasna;
 • o excursie de lux la Viena, împreună cu concubina sa, incluzând bilete pentru concert.

Darurile lui Dobrică pentru Zgonea au fost evaluate de DNA la suma de 62.143 de lei.

„Numitul Dobrică Dumitru a organizat, pe cheltuiala SC MECAN CONSTRUCT SA Pătârlagele, pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan şi concubina sa, o excursie de 4 zile la Viena, în intervalul 16.05.2013 – 19.05.2013, suportând inclusiv contravaloarea unor bilete la concerte susţinute de (…) şi (…), excursie contractată prin intermediul SC (…) SRL Buzău. (…) În vederea disimulării plăţii sejurului pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, numitul Dobrică Dumitru i-a cerut (…) să întocmească separat o factură pe numele acestuia, pe care de altfel numitul Dobrică Dumitru a achitat-o personal în numerar, iar concubina sa a fost înscrisă pe o altă factură emisă pentru SC (…) SA, cu explicaţia «prestări servicii»”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Zgonea a scăpat cu achitare: Fapta nu există

Motivul invocat de Curtea de Apel este că fapta nu există, potrivit art.16 alin.1 lit.a din Codul de procedură penală. În consecinţă, instanţa de apel a anulat şi dispoziţiile primei instanţei privind confiscarea sumei 62.143 lei.

„În temeiul art.421 pct.2 lit.a din C.proc.pen., admite apelul formulat de inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, împotriva sentinţei penale nr. 126/03.02.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 48938/3/2017, pe care o va desfiinţa în integralitate şi, rejudecând: În baza art.396 alin.5 Cpp rap. la art.16 alin.1 lit.a C.proc.pen. achită pe inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) Cod de procedură penală ridică măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanţa din data de 28.12.2017 de DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul nr.161/P/2015, asupra contului bancar deschis la Banc Post – Sucursala Dolj, aparţinând inculpatului Zgonea Valeriu Ştefan, până la concurenţa sumei de 62.143 lei. Înlătură dispoziţia de confiscare a sumei de 62.143 lei de la inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan. Înlătură dispoziţia de obligare a inculpatului Zgonea Valeriu Ştefan la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 4.000 lei, acestea urmând a rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în hotărârea instanţei.

Dumitru Dobrică și cei 5,4 milioane euro din perioada în care activa ca consilier județean

Dobrică este acuzat de ANI că în perioada 2010-2013, cât a fost consilier județean la Buzău, a participat la adoptarea a 23 de hotărâri ale CJ Buzău, prin care s-au stabilit sumele de bani pentru contracte cu firma Petro Consind, la care Dobrică, soția și fratele său figurau ca angajați. De altfel, firma a aparținut oficial soției lui Dobrică, Veronica, însă aceasta a renunțat la ea în favoarea unui anume Emil Mugurel Popa.

În perioada respectivă, CJ Buzău a încheiat cu Petro Consind 29 de contracte și 6 acte adiționale, în valoare totală de 72,47 milioane lei (aproximativ 16,5 milioane euro). O altă firmă a lui Dobrică, în care el, soția și fratele sunt asociați – Mecan Construct, a câștigat de la CJ Buzău 18 contracte, din care a încasat până la finalul anului 2013 suma totală de 5,4 milioane de euro. Dobrică, soția sa și fratele său au câștigat venituri salariale de la ambele firme, în toată această perioadă, conform ANI.

Contractele din perioada în care fiica a fost deputat

Contractele SC Mecan Construct SA, societatea deținută de familia Dobrică. Durata, valoare, beneficiar:

 • 17.04.2019 – 18.02.2021 – 5.131.861 lei – valoare contract – comuna Măgura
 • 08.05.2019 – 01.11.2019 – 12.203.392 lei – UAT județul Buzău
 • 31.05.2019 – 8 luni de la ordinul de începere – 254.800 lei – Comuna Măgura
 • 31.07.2019 – 26.10.2021 – 4.576.053 lei – comuna Berca
 • 02.10.2019 – 19.12.2019 – 3.792.520 lei – UAT județul Buzău
 • 11.11.2019 – 36 luni de la ordinul de începere – 11.231.768 lei – comuna Bozioru
 • 12.11.2019 – 15.03.2020 – 354.874 lei – Consiliul Județean Buzău
 • 12.11.2019 – 15.03.2020 – 270.515 lei – Consiliul Județean Buzău
 • 20.11.2019 – 18 luni de la ordinul de începere – 15.776.457 lei – comuna Smeeni
 • 09.12.2019 – 36 luni de la ordinul de începere – 53.849.308 lei – comuna Săgeata
 • 10.12.2019 – 36 de luni de la ordinul de începere – 13.484.034 lei – oraș Pătârlagele
 • 10.12.2019 – 26 de luni de la ordinul de începere – 785.300 lei – oraș Pătârlagele
 • 10.12.2019 – 26 de luni de la ordinul de începere – 895.016 lei – oraș Pătârlagele
 • 10.12.2019 – 26 de luni de la ordinul de începere – 673.691 lei – oraș Pătârlagele
 • 10.12.2019 – 26 de luni de la ordinul de începere – 996.589 lei – oraș Pătârlagele
 • 27.01.2020 – 31.12.2020 – 12.203.392 lei – Consiliul Județean Buzău
 • 07.02.2020 – 12 luni de la ordinul de începere – 20.298.682 lei – Consiliul Județean Buzău

Acționarii societății SC Mecan Construct SA:

Sursă: confidas.ro

Interceptările telefonice și mărturiile din acest caz sunt probe in dosarul din instanță

In acest context, Dumitru Dobrica i-a comunicat fiicei lui că președintele Camerei Deputaților a asigurat angajarea unui șef de cabinet, specialist în domeniu, pentru a nu întâmpina probleme în activitatea pe care o va desfășura având în vedere lipsa experienței acesteia. Discuția a avut loc pe 22 aprilie 2013.

„M-a sunat acum șefa de cabinet a lu Nica”

Dumitru Dobrica: Da!
Ionela Dobrica: Aaa … m-a sunat acum sefa de cabinet a lu Nica (Dan Nica, ministru al Comunicatiilor- n.red.)!
Dumitru Dobrica: Da?
Ionela Dobrica: Sa-mi zica ca maine dimineata sa nu ma duc acolo singura, sa ma duc intai la Minister, ca merge Nica cu mine sa ma prezinte… Si m-a intrebat daca stiu despre ce e vorba si i-am zis ca inca nu stiu. Si mi-a zis ca este… mi-a zis Felicitari, doamna presedinte de la CNMSI!
Dumitru Dobrica: Pai… CMMSI ce este? Da, a zis ca sunt doua variante: ori subsecretar de stat…
Ionela Dobrica: Asa!
Dumitru Dobrica: …ori presedinte la Agentia… ei in cadrul lor, au o Agentie… Agenda Digitala mi se pare!
Ionela Dobrica: N-au, asta este CNMSI-ul. Da!
Dumitru Dobrica: Da, si te pune presedinte de Agentie. Ori…
Ionela Dobrica: Pai da. Asta a fost.
Dumitru Dobrica: …secretar de stat ori presedinte de Agentie.
Ionela Dobrica: Ori asta. Asta. Da. Inseamna ca gata!
Dumitru Dobrica: Inseamna ca n-a mai infiintat o… n-a mai infiintat…
Ionela Dobrica: Postul ala, da. Si mi-a dat asta.

Dumitru Dobrica: Da, da e bine. E foarte bine acolo, mi-a zis Vali ca-i….
Ionela Dobrica: Da!
Dumitru Dobrica: …si mai bine zice, asa dac-ar…
Ionela Dobrica: Da.
Dumitru Dobrica: Pai atunci du-te dimineata la Nica sa te…
Ionela Dobrica: Normal. Sa vad ce am facut!
Dumitru Dobrica: Hai! Si dupa aia vin si eu, imi spui ce-i acolo de facut. A zis Vali ca ti-a gasit un sef de cabinet bun…
Ionela Dobrica: Da?
Dumitru Dobrica: …care a lucrat in domeniu si stie cu ce se mananca si…
Ionela Dobrica: Perfect!
Dumitru Dobrica: Inseamna ca daca te-a felicitat, ti-a dat numirea.
Ionela Dobrica: Mmmh!
Dumitru Dobrica: Si cum? Te duci la Nica direct sau cum?
Ionela Dobrica: Da. Ma duc maine dimineata la Minister si vad ce…
Dumitru Dobrica: Hai! Bine

Dumitru Dobrica se lauda unui apropiat cum a discutat cu șefii PSD, care ocupau in 2013 funcții importante în stat după ce au câștigat alegerile cu alianța USL.

Discuția este din 12 decembrie 2012, la câteva zile de la alegerile parlamentare. În acel moment, Victor Ponta era premier din mai 2012. Dumitru Dobrică poveste ca s-a întâlnit cu fostul prim-ministru și cu Marcel Ciolacu, dar și Viorel Hrebenciuc.

Dumitru Dobrica: Am stat patru ore cu Marcel, da’ am stat de vorba cu primul-ministru, mai….
Domn: A!
Dumitru Dobrica: …pana la urma. Ca a venit in birou la Vali.
Domn: A! Foarte frumos! Bravo!
Dumitru Dobrica: Si Hrebe, eu cu Marcel si ei trei. Noi cei mai smecheri, adica.
Domn: Ati rezolvat? Ai rezolvat?
Dumitru Dobrica: Stia, da! Am rezolvat… Cu Marcel vedem acuma, ca vine Vali aici sa… sa le puna pa hartie. Ne ducem sa mancam la Osho si vroiam sa te chemam si pa tine.
Domn: Saru mana, da n-am cum! Pana la noua sunt aicea!

Dobrică i-a solicitat fiicei să ceară ajutorul lui Zgonea

De altfel, pe parcursul ocupării funcției, Dumitru Dobrică i-a solicitat fiicei sale să ceară sprijinul lui Valeriu Zgonea pentru depășirea unor momente legate de luarea unor decizii în virtutea atribuțiilor sale de serviciu. Discuție este din 4 noiembrie 2015.

Dumitru Dobrica: Da!
Ionela Dobrica: Ce faci?
Dumitru Dobrica: Uite-am fost la tenis si acum am venit!
Ionela Dobrica: Ah!
Dumitru Dobrica: Acuma ma duc sa parchez! Ce faci?
Ionela Dobrica: Uite, am plecat de la birou, ma duc spre sala!
Dumitru Dobrica: Aha!
Ionela Dobrica: Sper s-ajung la timp!
Dumitru Dobrica: Aha!
Ionela Dobrica: Mda!
Dumitru Dobrica: Ia zi!

Ionela Dobrica: M-am enervat asa, ca tot trebuie sa semnam niste acte aditionale, niste de-astea si simt… asa o presiune si nu stiu de ce mi se pare… Am impresia ca sunt intr-o capcana in care oricum as da-o, n-o sa ies bine si imi bag io picioarele, ca nu-mi ridica nimeni statuie niciunde!
Dumitru Dobrica: Adica? Ce-i aia?
Ionela Dobrica: Ad…
Dumitru Dobrica: Pi de ce sa semnezi tu…
Ionela Dobrica: Deci io semnez pentru ca sunt reprezentant legal!
Dumitru Dobrica: Ah! Da despre ce-i vorba?
Ionela Dobrica: De proiectu’ asta pe care sunt acum! Se fazeaza pentru ca n-a reusit sa se finalizeze din perioada de implementare…
Dumitru Dobrica: Asa!
Ionela Dobrica: Prin programu’ 2007 – 2013, din fonduri europene si se face pe doua mii… Aa, se face o parte pe 2007 – 2013 si o parte pe 2014 – 2020!
Dumitru Dobrica: Asa! Si?
Ionela Dobrica: Si toata treaba asta implica semnare de acte aditionale…
Dumitru Dobrica: …
Ionela Dobrica: Schimbare de conditii de plata…
Dumitru Dobrica: Asa!
Ionela Dobrica: Iar eu n-am oameni la minister, pe care sa ma bazez ca iau o decizie, iau cea mai buna decizie!

Dumitru Dobrica: Pi cere punct de vedere!
Ionela Dobrica: Eah, si ramai cu hartiile! Tu crezi ca n-am cerut?
Dumitru Dobrica: Nu… Si?
Ionela Dobrica: Lasa-ma, ca… Si, a cerut inclusiv ministru a vorbit cu ministru Fondurilor, ministru, aa, Finantelor! Pe ei ii intereseaza doar sa creasca rata de absorbtie! Dar daca io imi, io iau o masura si cresc rata de absorbtie acum, da’ ei imi dau corectie peste doi ani, cand vine Auditu’, cu ce m-ajuta? Ca astea, corectiile sunt imputabile!
Dumitru Dobrica: Eh… persoana!
Ionela Dobrica: Eh, da cui? Cum, dac-au venit….acum in minister?
Dumitru Dobrica: Ah! Pi-atunci nu semnezi, tati, nu stiu!
Ionela Dobrica: Pai nu semnez, ce naiba!
Dumitru Dobrica: Si?
Ionela Dobrica: Pai si?
Dumitru Dobrica: L-ai informat pe Sorin?
Ionela Dobrica: Sorin e plecat in America! De fiecare data cand il informez, „da, faceti totu’ legal, nu stiu ce, nu va zice nimeni sa nu faceti nimic ce contravine legii!” Pai si io zic la fel, da’ implicare… sa vad si io ca avem macar putin suport din partea ministrului… Ca astia de sub mine nu fac nimic! Tu stii cum! Fug de raspundere ca dracu’ de tamaie!
Dumitru Dobrica: Nu… imputerniceste pa nu stiu care sa-ti spuna care-i decizia! Cumva, nu stiu! Gandeste-o… intreaba… juridic!

Ionela Dobrica: Poftim?
Dumitru Dobrica: Intreaba Juridicu’!
Ionela Dobrica: Ce naiba sa-ntreb Juridicu’, tata? Ca n-am niciun Juridic! Am trei ametiti, ca daca, daca-i intorci pe toate partile, oricum le-ai zice, ei zic ca tine!
Dumitru Dobrica: Consulta-te cu Catalin!
Ionela Dobrica: N-am… E mult prea complexa speta ca sa pot sa ma consult cu el! Iar eu nu-mi asum sa semnez acum un act aditional in care sa modific niste conditii de plata.
Dumitru Dobrica: Nu, domnule! Nu!
Ionela Dobrica: Nu vreau sa fac plati in decembrie pe repede inainte de treizeci de milioane de euro si toate sa treaca prin pixu’ meu, ca sunt io ionela Dobrica si… uite m-au gasit pe mine mai proasta!
Dumitru Dobrica: Nu, nu!…
Ionela Dobrica: Poftim?
Dumitru Dobrica: Nu, nu! Zic sa nu semnezi asa ceva! Nu!
Ionela Dobrica: Nu! Cu toata rata lor de absorbtie! Trebuiau sa se mobilizeze! Sa faca treaba pan-acum, nu ma intereseaza pe mine!
Dumitru Dobrica: Pai da!

Ionela Dobrica: Ma gasesc pe mine acuma ca gata, tu esti mai proasta!
Dumitru Dobrica: Da!
Ionela Dobrica: Da!
Dumitru Dobrica: Trebuia sa te duci dimineata sa-i explici si lu’ Vali in mare despre ce-i vorba!
Ionela Dobrica: Im!
Dumitru Dobrica: Da! Conteaza! Ca… macar ai o de-asta politic spus! Stai, ma nene, ca nu…
Ionela Dobrica: Da! Ma… Da’ el s-a-ntors? Ca stiu c-a fost plecat si el in America!
Dumitru Dobrica: S-a-ntors! S-a-ntors!
Ionela Dobrica: Am inteles!
Dumitru Dobrica: Hai! Du-te si cere-i un punct de vedere!
Ionela Dobrica: Poate ma duc maine dimineata si vorbesc cu el!
Dumitru Dobrica: Da! Du-te! Hai! Pa, pa!
Ionela Dobrica: Bine! Hai! Te pup! Pa, pa!

După schimbarea premierului Guvernului României, Victor Ponta, și desemnarea unui nou prim ministru la data 17.11.2015, Ionela a fost eliberată din funcția de subsecretar de stat (Decizia nr. 381 din 23.12.2015 a primului ministru – Dacian Julien Cioloș)
Fiind citată la DNA în vederea audierii în calitate de martor cu privire la modalitatea de numirea în funcțiile sus menționate, Ionela Dobrică și-a rezervat dreptul la tăcere în virtutea relației de rudenie (fiica) cu Dumitru Dobrică.

Oana Dobrică, un CV de invidiat

Un CV care te invita la adânci reflecții. Bacalaureat, facultate de construcții, 5 luni consilier la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, după care 1 an președinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informațională, doi ani subsecretar de stat Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională. O recomandă cunoștințele de Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel și Microsoft Office Power Point. Apoi deputat, la vârsta de doar 27 de ani.

În luna octombrie doi foști deputați și-au unit inimile

Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca s-a căsătorit cu o fosta colegă din Parlament, Ionela Dobrică, deputat ca și el în legislatura 2016-2020. Simionca a făcut anunțul în luna octombrie pe pagina sa de facebook, când a precizat că a încheiat căsătoria civilă, dar și că petrecerea de nuntă o va ține anul viitor la Bistrița. 

Ce afaceri mai are Dobrică la Buzău?

În ultimii ani, un complex rezidențial a răsărit în buricul Buzăului sub denumirea de Iaz View. Puțin cunosc că investiția îi aparține lui Dumitru Dobrică, iar după finalizarea lucrărilor le-a păstrat fiicelor două apartamente de tip penthouses.

Conform surselor noastre, prețurile unui apartament rivalizează cu cel al unui apartament din București.

În prezent, firma familiei Dobrică, SC Mecan Construct SA, a câștigat mai multe licitații și lucrări publice în județul Buzău, însă sumele sunt infime față de perioada în care Oana Dobrică era deputat.

Conform SICAP, din 2016 și până în prezent SC Mecan Construct SA a obținut 63 contracte publice cu statul în valoare de 3.692.085 RON / 761.255 EUR.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *