Digi24 a dezvăluit, într-un nou episod al admirabilei serii de investigații „Statul la stat”, că la Poșta Română, companie de stat falimentară și renumită pentru disfuncționalitățile din sânul său, există mulți angajați cu salarii colosale care nu muncesc nici măcar un minut.  

Este vorba despremembrii de Sindicat scoși din producție. Adică, lucrează exclusiv pentru Sindicat, dar își iau salariu de la Companie. Așa prevede Contractul Colectiv de Muncă semnat de liderii sindicali cu foștii directori ai Poștei Române, relatează Digi24.  

O companie de stat cu 25 de mii de angajați, încremenită parcă în alt secol. Revoltător este că, o parte dintre acești angajați își încasează lunar salariile fără să muncească un minut pentru Poștă. Sunt așa numiții membri de sindicat scoși din producție.  Unii dintre sindicaliști sunt scoși din producție chiar și de opt ani de zile, alții de doar câteva luni.  

„Scoaterea din producție, din punctul meu de vedere, ca nespecialist, este nelegală – felul în care este făcută acum. Pentru că… compania plătește salariul celor scoși din producție, vorbim de oameni scoși din producție de ani de zile, 3 ani, 5 ani, 7 ani ce nu au mai muncit o zi”opinează Valentin Ștefan, director general la Poșta Română. 

Unul dintre sindicaliștii cu salarii colosale este Ion Bogdan, diriginte al Oficiului Zonal Buzău, consilier Județean PSD, fost candidat la Camera Deputaților și, pentru scurtă vreme, director general adjunct al Poștei Române. Refuză să fie filmat de către operatorul Digi și să vorbească despre cum câștigă 18.846 lei salariu brut fără să muncească pentru companie. 

Un alt caz se află chiar în vecinătatea șefului Poștei: Iulia Furfurică, care ocupă postul de consilier al directorului general. A fost scoasă din producție, iar cel pe care ar trebui să îl consilieze spune că nu știe ce activitate prestează, acum, subalterna sa. 

Valentin Ștefan, director general Poșta Română: ”Doamna consilier este scoasă din producție de Sindicat, dacă nu mă înșel încă din august, deci practic la mai puțin de o lună după ce mi-am preluat mandatul, și nu știu ce face. Nu știu ce face, legal nu pot să îi cer să îmi dea un raport de activitate cum cer și altor angajați ai companiei”. Investigația DIGI24 poate fi vizionată integral AICI

Sursă: podul.ro

cnpaulescu.ro
2 thoughts on “Poșta Română, în pragul falimentului: Un consilier PSD din Buzău încasează lunar 18.000 de lei fără să miște un deget”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *