Primăvara aceasta ne aduce surprize literare. Zilele trecute Elena Panait, autoarea „Poveștilor Domnului Green” și-a întâlnit ajutoarele din Fukui.

Sunt o echipă de 10 oameni, asta dacă îi punem la socoteală și pe cei doi domni profesori cât și pe Elena, ce vor colabora pentru ca îndrăgitul detectiv să ajungă înapoi, acasă.

Știm deja de la autoare că Dl. Green iubește România, românii și tot ceea ce înseamnă cultură din această țară. A ales să trăiască în Buzău pentru că este un oraș liniștit în care și-a găsit alinarea, departe de trecutul tumultos și aglomerația orașelor mari.

Forțat de împrejurări va trebui să renunțe la confortul de acasă, la funcția de „Ambasador al României din România” și să ajungă pe plaiurile natale, dar nu la Tokyo sau Kyoto, ci pe „tărâmul dinozaurilor”, Fukui.

Am fost alături de Elena la această întâlnire. Am rămas plăcut surprins să văd alcătuirea echipei. În principiu sunt japonezi, dar avem și un sud-coreean. Cei doi domni profesori coordonatori ,Chris și Ivan, se vor asigura că totul va merge ca uns.

Să nu uităm de „agenții” mai vechi ai lui Green, Isabella Cîrlănaru și Kohei Takeuchi, dar și de restul grupul format de CCJUBB pentru acest proiect.

Un lucru inedit a fost momentul în care Elena s-a prezentat colegilor săi niponi. Nu știu dacă japoneza autoarei a fost una perfectă, însă studenților se pare că le-a plăcut.

Deși japonezii sunt cunoscuți pentru timiditatea lor, la îndemnul autoarei, ajutată și de Isabella, pe rând ni s-au prezentat și noii colegi.

Șederea noastră la Fukui nu a fost una foarte lungă, totuși din timpul petrecut acolo, ne-am putut da seama că toți sunt entuziasmați și-și pun mari speranțe în acest proiect.

Acum, mai doar o singură întrebare pe care aș dori să o adrese autoarei.

Elena, ce carte vei publica prima dată pe cea cu Pakistan sau pe cea cu Fukui sau vei dori să faci o lansare dublă?

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *