Dezastru în județul Buzău. Zeci de arbori au fost tăiați ilegal în localitatea Pardoși, din proprietatea ANIF Buzău. Autoritățile au închis ochii după o intervenție politică, conform celor spuse de localnici.

În ultima perioadă au avut loc ample tăieri ilegale în județul Buzău. Spre exemplu în localitatea Pardoși, un localnic a tăiat de bună voie peste 50 de arbori din albia râului Câlnău, în zona satului Costomiru.

Oamenii locului spun că cel care a tăiat mai mulți arbori din proprietate ANIF este chiar Porumb Gheorghe, un vânător care amenință localnicii cu moartea, iar rare sunt zilele când acesta nu consumă băuturi alcoolice.

Tot localnicii spun că Porumb Gheorghe, cel acuzat că a ras la propriu arborii din proprietatea ANIF, este omul de bază al edilului liberal Iulian Preda, fiind chiar martor într-un proces al acestuia.

Despre cetățeanul cu probleme am mai scris, fapt pentru care Biroul de Arme și Muniții din cadrul IPJ Buzău i-au confiscat armele, pentru că punea în pericol localnicii din comună.

Citește și: De la lupte politice s-a ajuns la bătăi în comuna Pardoși. Edilul a căpătat mai multe DOSARE PENALE

Timp de mai multe luni localnicii din comuna Pardoși au sesizat postului de poliție din comună, cât și dnei. comisar Adam, ilegalitățile comise, însă nimic nu s-a întâmplat, până acum câteva zile, când o echipă de control din cadrul ANIF a mers în zonă pentru a constata dezastrul lăsat în urmă de „cetățeanul turmentat”.

Chiar dacă localnicii spun că o echipă din partea ANIF Buzău a constat mai multe ilegalități privind domeniul silvic și s-a anunțat poliția, șeful de la ANIF Buzău, susține că nu s-au constat ilegalități în domeniul silvic, fiind vorba doar de inventariere.

,,Au fost inspectorii acolo, dar n-au constatat nimic în domeniul silvic. Deocamdată se face inventariere!”, a spus Claudiu Carpen, pentru stiridinsursebuzau.ro

Nu este de mirare că șeful de la ANIF Buzău, Claudiu Carpen, este coleg de partid cu edilul din comună, Preda Iulian.

Am decis să-i luăm un punct de vedere și edilului din comună, Iulian Preda.

Foto: buzaumedia.ro

,,Cred că din nou aveți informații eronate și neconforme cu realitatea pe care nu le verificați. Eu sunt cel care v-am cerut să verificați informațiile de la sursa. Cei de la ANIF nu au cerut informații de la primărie”, spune Iulian Preda, primarul din comuna Pardoși.

Totuși, edilul a refuzat să ne ofere un punct de vedere referitor la tăierile ilegale.

România este țara tuturor posibilităților, arborii au fost tăiați și băgați pe foc, iar autoritățile închid ochii când vine vorba de oamenii colegilor de partid.

Update: Ulterior, după publicarea materialelor edilul ne-a oferit un alt punct de vedere.

,,Același filmuleț pe care l-ați publicat transmis de Grigorescu, filmat pe proprietate privată la o distanta de cel puțin 2 km de albia Calnaului unde ANIF are zona de protecție.”

,,Sunt fânețe cu vegetație spontană pe raza comunei pe o suprafață de aproximativ 40 la sută. Domnul Grigorescu a avut dea lungul timpului mai multe amenzi pentru tăieri ilegale de arbori, iar acum nu mai poate sa practice același lucru deoarece au fost montate camere de supraveghere și va vinde dumneavoastră minciuni din care sa faceți știri de senzație.”

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *