Întamplare incredibilă în Buzău, după ce unui minor i-a fost furat telefonul mobil din buzunar de către mai mulți bărbați de etnie romă.

,,Eram la Jabbar-ul din Micro 3, în jurul orei 21:20, când prietenul meu a început să strige că i s-a furat telefonul. Am alergat după ei, prin cartierul Micro 3, în acest timp am sunat și la poliție, dar ni s-a spus că ei nu au ce face și ca să mergem la poliție. Am alergat cam 15-20 de min., iar la un moment dat i-am pierdut”, ne-a povestit speriat elevul unui liceu din Buzău.

Semnalmente:

  • Unul dintre bărbați avea în jur a 25 de ani, hanorac negru cu glugă, pantaloni negre și avea barbă
  • Un alt bărbat avea haine închise, însă avea pe geacă un semn reflectorizant.

La câteva ore acesta a revenit cu un update: ,,Am fost la poliție, nu s-a prezentat polițiștul, ne-a spus doar că îl cheamă Marius. Colegul meu a depus plângere, dar i s-a spus să nu se aștepte la mare lucru că nu se rezolvă nimic.”

De aproximativ câteva luni, infracționalitate a crescut considerabil la Buzău, iar în acest timp comandantul IPJ Buzău Laurențiu Pantazi declară că la Buzău nu există infracționalitate.

În ultimele luni, mai mulți buzoieni ni s-au plâns că după lăsarea serii mai mulți tineri, de obicei de etnie romă, hoinăresc prin oraș cu cuțite și bricege, iar victimele infracțiunilor sunt luate aleatoriu.

  • ,,Eram în cartierul Mihai Viteazul și mă duceam la gară, în jurul orie 03:30 dimineața. M-au oprit doi tineri de etnie romă să mă întrebe ce mai fac, nu îi cunoșteam și erau sub influența alcoolului. Până nu le-am dat toți banii pe care îi aveam la mine, nu m-au lăsat să plec, ba chiar voiau să meargă cu mine la o bancă să scot mai mult. Îmi e frică să mai merg noaptea pe străzile din Buzău.
  • „În seara zilei de 04.07.2021, în jurul orei 22.15, vis-a-vis de Mc Donalds (lânga casa de schimb valutar KM 0), doi adolescenți au fost tâlhăriți de 2 persoane de etnie rromă și deposedați de banii din buzunar, fiind amenințați. Este o zonă centrală, dar acești indivizi, se pare că nu au scrupule și nici teamă de poliția din oraș. Vă rog insistent să luați măsuri în acest sens deoarece copiii noștri nu se simt în siguranță. Cred că în acea zonă sunt și camere de supraveghere și ar putea fi depistați” – ne-a scris Roxinel pe 06.07.2021

Rata infracționalității a crescut considerabil la Buzău din următoarele cauze:

  • Legăturile interlope din cadrul IPJ Buzău stimulează infracționalitatea
  • „Valorile” au revenit de peste hotare și își practică meseria și acasă
  • Polițiștii locali au fost scoși din tura de noapte, după o decizie a primarului mun. Buzău
  • Polițiștii buzoieni stau și dorm prin birouri pe timp de noapte
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *