Ieri, în întâmpinarea Zilei Internaţionale a Educației, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Merei, împreună cu Şcoala Gimnazială Merei, au finalizat proiectul „Poliţist pentru o zi”.  

Activitatea a adus în atenție teme precum educaţia civică, educaţia rutieră și consolidarea unui comportament preventiv.

Proiectul a fost demarat începând cu ziua de 27 septembrie a.c., când poliţiştii au lansat un concurs de desen şi compuneri literare prin care elevii urmau să ilustreze proiecția lor asupra a ceea ce înseamnă să fii polițist. În competiție s-au înscris 47 de elevi din clasele primare.

Proiectul s-a încheiat ieri, cu o întâlnire pe terenul de sport din Sărata Monteoru, unde participanții s-au întâlnit plini de entuziasm și curioși să afle rezultatul muncii lor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Judeţean Buzău le-au făcut o surpriză și le-au pregătit o adevărată desfășurare de forțe: poliţişti din diverse specializări în uniforma corespunzătoare, câini de urmă/ de însoţire/utilitari, laborator criminalistic și diferite autospeciale.

Totodată, în baza unui parteneriat cu vechime, la activitate i-au însoțit pe polițiști și reprezentanţi din cadrul Muzeului Judeţean Buzău, care i-au încântat pe cei mici cu muzeul mobil.

Copii au descoprit tehnica amprentării prin utilizarea pulberei speciale pe propriile degete, au putut observa din interior autospecialele şi tehnica din dotare. De asemenea, au privit cu emoţie simulări ale unor intervenţii desfăşurate de către luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi au fost impresionaţi de modul de intervenţie a celor din cadrul Grupei Canine.

La finalul activităţii elevii au fost premiați cu diplome, tricouri cu sigla proiectului, precum şi rechizite şcolare.  

Și cum prevenirea rămâne una dintre principalele coordonate ale Poliției, celor mici le-au fost înmânate pliante cu recomandări preventive asociate vârstei.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Amprenta şi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Buzău.

Sursa – IPJ Buzau

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *