O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant, folosit ca solvent în industria lacurilor și vopsitorie și cunoscut sub numele White Spirit, s-a răsturnat marți, 22 septembrie, în jurul orei 4:00, la ieșirea din municipiul Buzău, în apropiere de Hanul lui Țintă, la intersecția DN 1 B cu DN2/E85.

Cisterna răsturnată pe DN 2, la ieşirea din municipiul Buzău, era condusă de o femeie de 46 de ani. Șoferița a pierdut controlul volanului în intersecţia cu sensul giratoriu, informează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

În mașină se mai afla și soțul femeii, ca șofer de schimb. Nimeni nu a fost rănit. Traficul este în continuare blocat. ”Poliţiştii rutieri acţionează şi la acest moment pentru fluidizare. Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Marie Vrapciu.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că cisterna a pătruns într-un sens giratoriu şi s-a răsturnat: “Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie”. Inițial, șoferul a fost rămas blocat în mașină, însă apoi, atât el, cât și o persoană care-l însoțea, au fost scoși de oamenii veniți la locul accidentului, fără a fi răniți.

Traficul rutier a fost întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate.

La fața locului sunt cinci echipaje de salvatori, care au acționat pentru izolarea zonei, protecția și limitarea scurgerilor de substanțe, respectiv reducerea riscurilor existente. A existat pericol de explozie și de intoxicare, substanța se evaporă. Se va încerca transvazarea substanței într-o altă cisternă.

George Crețu, ISU Buzău

La ora 8.00, intervenția era încă în desfășurare.

Circulaţia spre și dinspre Ploiești se desfăşoară dirijat, pe rute ocolitoare (Popasul Merei – Stâlpu – Costești). O altă rută ocolitoare este Popasul Merei, prin Merei – Drumul Vinului – Zorești – Vernești – DN10. Spre și dinspre București se circulă pe Șoseaua Spătarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *