Cu toții am auzit, cel puțin câteva chestii, despre ordonanțele militare emise în ultima perioadă. S-au impus foarte multe restricții, iar persoanelor peste 65 de ani li s-a permis ieșirea din casă între orele 11 și 13 strict pentru cumpărături și rezolvarea anumitor probleme, iar magazinele și farmaciile, trebuie să le faciliteze cu prioritate accesul.

Astăzi, am avut puțină treabă la sucursala unei bănci și fără să-mi dau seama cât este ceasul, am aterizat în zona cu pricina când ora era aproximativ 11:30. Pur și simplu am crezut că nu este adevărat ce mi-a fost dat să văd. În jurul meu era un fel de spectacol grotesc, iar actorii principali erau niște bătrânei, multi dintre ei trecuți cu ceva ani peste vârsta de 65. Dacă nu trebuia să-mi rezolv treaba neapărat eram plecat de mult, dar am fost nevoit să aștept…

Panică, nervi și nebunie totală


Dragii mei, trotuarul era plin de oameni dezorientați, agitați, iar mulți dintre ei emanau o ură și o frustrare ieșită din comun. Doamne trecute de mult de prima tinerețe se certau ca la ușa cortului, rândurile se formau, dar nimeni nu știa ce are de plătit și de făcut cu exactitate; un lucru însă știau marea majoritate: ”Am peste 65 de ani, dă-mi voie sa trec!”. Fiindcă sunt genul care încearcă să nu își încarce creierul cu toate prostiile, am lăsat și persoane care nu aveau întâietate și m-am băgat la socializare puțin. Tare curios eram de ce se manifestă în halul ăsta niște persoane care la vârsta lor ar trebui să-și crească nepoții, să se joace șah in Crâng și alte nebunii deastea, nu să fie cei mai mari hateri.

Televiziunea sau izolarea? Cine a turbat oamenii?

Am avut câteva discuții cu niște persoane mai sociabile și le înțeleg din toată inima pofta de vorbă, iar din spusele lor mi s-au confirmat mai multe chestii deja presupuse de mine. Toți aveau frica în oase, că au văzut la Antena 3, că a zis nu știu ce specialist, că sunt cei mai expuși la virus și pot da colțul imediat. Mulți încercau să profite de acele 2 ore la maxim și aveau mai multe treburi de făcut, iar dacă depășesc cu câteva minute timpul alocat, vor lua amendă și nu au de unde să o plătească.

Voi vă dați seama cum reacționează un pensionar care de dimineață până seara era pe străzi și vine o ordonanță care să-l țină la cușcă și îi mai repeți prin toată mass-media că dacă iese ori ia amenzi, ori moare? Săracii sunt traumatizați deja de sărăcie, de boală, de singurătate, iar tu le mai bagi și astea pe gât și să nu mai zic că unii citesc și de nu știu ce ordine mondială și 5G. Mixul ăsta e ca o bombă nucleară.

Crescuți în comunism, aruncați într-o democrație de doi lei și bușiti de o realitate care izbește mai puternic decât un tren…practic le-au fost prăjite și puținele speranțe pe care le mai aveau. Ultima bucățică de bunătate s-a transformat în ură!

Nu sunt aici să judec pe nimeni, nu vreau să cert pe cineva, dar câteva observații cred că pot face. Noi eram deja, băgați până la piept într-o groapă de rahat și acum ne vom afunda cred că până la frunte. S-a produs o isterie și o panică de zici că a început războiul mondial , iar statul ăsta în casă nu cred că e capăt de linie, chiar dacă e greu. Încercați să înțelegi aceste persoane, care din nefericire se comportă cu o ură ieșită din comun uneori, dar nu e ușor pentru ei să se adapteze la ceea ce se întâmplă acum. E greu să știi că timpul tău și așa este pe final, iar puținele tale clipe de libertate rămase sunt îngrădite și mai apare și un virus parșiv care te poate doborî oricând.


Bătrânețea nu e ca în filme, aici e România!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *