Eduard Pistol, secretarul general al Primăriei Buzău, este cercetat penal pentru două acuzații de hărțuire sexuală de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Fost șef al Inspectoratului de Poliție Buzău, juristul Eduard Pistol, a fost uns pe funcția de secretar general al Primăriei Buzău în anul 2017. Pe numele lui au fost depuse două plângeri pentru hărțuire sexuală.

Contactat pentru a afla și poziția (nu sexuală) a domnului, Eduard Pistol a recunoscut că este cercetat de procurori: „Refuz să discut acest subiect. Este o mizerie, iar eu mizeriile nu le dezvolt”.

Întrebat de jurnaliștii Newsweek, cine i-a făcut plângerile, Eduard Pistol a spus că este vorba despre un denunț făcut de un polițist local: „El a scris că are nu știu ce informații despre nu știu ce am făcut. Gata, nu mai vreau să discut pentru că mă enervez. Mizeriile astea sunt deranjante”.

Cum a ajuns Eduard Pistol secretar la Primărie?

Presa locală a dezvăluit că primarul pesedist al Buzăului, Constantin Toma, a ales secretarul general al primăriei într-un mod inedit: după preluarea mandatulu de primar în anul 2016, Constantin Toma primea pe e-mail sugestii și sfaturi juridice de la un buzoian. O parte dintre sugestii le-a pus în practică, apoi a vrut să-l cunoască pe „consilierul” virtual.

Era vorba despre Eduard Pistol, jurist la IPJ Buzău. În urma unor discuții între cei doi, edilul Constantin Toma i-a propus să-l detașeze de la Poliție pe postul de șef serviciu juridic, după care pe cel de secretar al Primăriei Buzău.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *