Ședințe de judecată blocate, arhive și registraturi închise, ieri, în toată țara din pricina protestului grefierilor.

Proteste au fost și la Buzău, atât la Tribunal, cât și la Judecătorie, unde grefierii au ieșit în fața clădirilor cu coli A4 pe care scrie „protest”.

Pe de altă parte, poziția oficială a PNL, partid aflat la guvernare, este ca pensiile să se plătească în funcție de contributivitate, cu excepția militarilor, și nu de criterii subiective.

Sindicatul grefierilor a anunțat că pe peste 6000 de grefieri vor ieși, miercuri, de la ora 10.00, în fața instanțelor și parchetelor la nivel național, pe timpul activității din Camera Deputaților, în semn de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu, proiectul de lege urmând să fie votat azi în plenul Camerei.

Sindicaliștii amenință cu „blocarea totală a activității în instanțe și parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate”.

Deputații din Comisia de muncă a Camerei au votat marți, în unanimitate, amendamentele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat, informează buzoienii.ro .

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali. Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete, potrivit buzoienii.ro .

Sursă: buzoienii.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *