Doi profesori din Buzău au fost arestați preventiv sub acuzația de trafic de droguri, alături de alți 6 implicați, în urma unor investigații îndelungate. Potrivit magistraților de la Tribunalul Buzău, măsura arestului preventiv se aplică pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 septembrie 2023, și poate fi prelungită, cu posibilitatea de contestație în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Ploiești.

Cei doi profesori, presupuși capete ale rețelei de trafic de droguri de mare risc

Profesorii din Buzău, unul specializat în economie și celălalt psihopedagog, sunt considerați a fi capetele rețelei de trafic de droguri de mare risc. Surse din cadrul anchetei sugerează că aceștia ar fi avut doi complici, unul din Buzău și un colaborator din alt județ.

Descoperiri semnificative în timpul perchezițiilor

Pe parcursul a 26 de percheziții domiciliare desfășurate în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, anchetatorii au descoperit și confiscat un total de 150 de grame de materie vegetală tocată (canabis), 120 de grame de substanță cristalizată, albă (3-CMC) și 22 de semințe de canabis.

De asemenea, polițiștii au confiscat 57 de comprimate, 150 de grame de substanță galbenă (NSP), 17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop, 390 de euro și 7.900 de lei.

Tranzacții criptate și difuzare la distanță

Investigațiile au relevat că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți suspecți din Buzău au cumpărat diverse cantități de droguri de risc (canabis), de mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB) de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, cu scopul de a le comercializa consumatorilor din municipiul Buzău.

Metoda folosită implica comandarea drogurilor prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se efectua prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor aveau loc fără ca persoanele implicate să se întâlnească fizic. Cumpărătorii primeau coordonatele GPS ale locului unde puteau ridica drogurile, după confirmarea plății.

Arestarea preventivă a celor implicați în această rețea de trafic de droguri reprezintă un pas important în combaterea acestui fenomen și în asigurarea siguranței comunității din Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *