Străzile din stațiunea balneo-climaterică Sărata Monteoru au fost împânzite de câini fără stăpân. Drept urmare, am fost duminică pentru a consulta situația în teren și pentru a căuta soluții.

Am ajuns în jurul orei 16:00, în zona centrală a stațiunii, mai exact în parcare din preajma Pensiunii Duet. Aici am întâlnit-o pe doamna Caragiu Maria, o iubitoare de animale ce hrănește câinii din localitate și proprietara unei pensiuni din stațiune.

Locuitorii din Sărata Monteoru se plâng că pe timpul verii parcurile din stațiune sunt împânzite de purici, iar micii prichindei nu pot fi lăsați nesupravegheați, deoarece au existat cazuri când câinii vagabonzi au sărit la aceștia.

O asociație ce militează pentru câinii vagabonzi, a amenajat la marginea pădurii, în spatele hotelului părăsit din stațiune, mai multe văgăuni pentru adăpostirea câinilor fără stăpân.

Locuitorii comunei Merei, îi acuză pe reprezentanții asociației canine din Sărata Monteoru de interese ascunse. Aceștia susțin că cele două iubitoare de animale ce hrănesc constant câinii din întreaga comună, nu au încercat în niciun moment să stopeze înmulțirea câinilor prin sterilizare.

Primarul comunei Merei, Ștefan Chircă, susține că problema nu poate fi stopată, iar până la acest moment nu există soluții.

,,Am vorbit la Urbis, dar și la o firmă din Râmnicul Sărat, însă nu au mai dorit să ridice câinii din cauza legii în vigoare, ce nu le permite să captureze oricum câinii fără stăpân. Am ajuns să apelez la o firmă din Ploiești, dar fără succes, mi-au spus că nu pot captura câinii și să îi ridice, deoarece legea ne obliga ca patrupedele să rămână doar pe teritoriul județului nostru. Am cerut ajutorul celor de la CJ prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, au găsit o firmă ce se poate ocupa de acești câini, însă costurile sunt enorme, aproximativ 400-500 de lei per câine, însă dacă îi capturăm pe toți, nu avem siguranța că situația se va stopa. Probleme vor fi mereu și sunt în tot județul. Chiar de câteva ori, mai mulți turiști au fost sancționați de polițiști după ce au abandonat căței la marginea pădurii”, a spus primarul comunei Merei, Ștefan Chircă.

Adăposturile private sunt pline până la refuz

Am apelat la o asociație din Buzău, pentru a solicita ajutorul, însă răspunsul a fost unul negativ, nu din rea voință, ci din cauză că adăpostul acestora este plin până la refuz. Sunt 150 de patrupede ce nu pot fi adoptate, din cauză că sunt de talie mare.

,,Avem adăpostul plin până la refuz, avem 150 de patrupede în adăpostul nostru, în principal sunt câini de talie mare ce nu au putut fi adoptați. Sunt câini pe toate străzile. Am ajuns într-o situație critică, plătim mâncare din banii noștri. Am tot postat în ultimele zile mai multe fotografii cu câini din adăpostul public ce urmează să fie eutanasiați, însă nimeni nu s-a oferit să le ofere un adăpost”, ne-a spus Adrian Ticea, lidera unei asociații ce militiază pentru câinii fără stăpân.

Soluție: Cei care doresc să adopte un patruped sau mai mulți, sunt invitați să meargă în Sărata Monteoru, în spatele hotelului părăsit, acolo vor întâlni 6 cățeluși de cca. 6 luni, ce își așteaptă stăpânii. Sunt mici, frumoși și de talie mică. Grăbiți-vă, se vor da ca pâinea caldă!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *