Cooperarea „economică” dintre cele două județe a cunoscut o nouă dimensiune în ultimul an, o rețea care a cuprins zeci de persoane dezvoltând un plan de afacere pe cât de ilegal, pe atât de profitabil.

Procurorii DIICOT Buzău, cei care au stabilit că tinerii amatori de droguri din oraș se aprovizionau constant de la diverși gălățeni și bucureșteni, vorbesc despre o grupare formată din 20 de persoane, care furniza canabis și alte substanțe psihoactive. În urma cercetărilor, anchetatorii, sprijiniți de ofițeri de la Antidrog din trei județe și din Capitală, au făcut 24 de percheziții, atât în Buzău, cât și în Galați și București. S-a întâmplat marți, 21 septembrie, când polițiștii au ridicat din locațiile verificate mai multe cântare și grindere utilizate pentru porționarea substanţelor, aproximativ o sută de grame de canabis, 50 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și suma de 3.700 de lei. 18 persoane urmau a fi duse la audieri la sediul DIICOT Buzău, urmând ca anchetatorii să dispună măsurile care se impun.

Membrii grupării sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată, și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

cnpaulescu.ro

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *