Incepand cu data de 31 ianuarie 2021, George SAVA a fost numit prin ordin al Ministrului Agriculturii, Chesnoiu Adrian in funcția de Director general al Agenției Domeniilor Statului-ADS, conform globalmedia.ro.

Agenția este autoritatea care se ocupa cu administrarea a peste 300 mii de ha teren agricol proprietate publica sau privata a Statului Român.

George Sava a devenit cunoscut opiniei publice in aprilie 2015 cand a fost propulsat de catre PSD din funcţia de subprefect în cea de prefect al judeţului Buzău, după demisia Mariei Buleandră, ca urmare a trimiterii sale în judecată în „dosarul Beganu”. Anterior, George Sava ocupase functii destul de marunte care, in mod normal nu l-ar fi recomandat drept conducator al Prefecturii Buzau.

Potrivit CV-ului său, în perioada 2001-2005, el a fost consilier juridic al Romsilva – Direcția Silvică Buzău, iar din 2006 până în 2012 a fost consilier juridic la două societăți comerciale. Incepand cu anul 2012 și până la numirea sa în postul de subprefect, Sava a fost inspector principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al comunei Cislău.

Devenit prefect, George Sava a slujit interesele

PSD, partid care l-a nominalizat și susținut în funcție. Chiar și după demisia Guvernului Ponta și instalarea tehnocraților lui Dacian Cioloș, Sava a fost unul dintre prefecții din tara care a rezistat valului de schimbări promovat de Executiv la indemnul PNL. Totuși, o greșeala care i-a fost imputată atât de către PNL cât și de către PSD, la alegerile locale, i-a semnat sentința. George Sava a fost acuzat ca buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Verneşti a ajuns la secţiile de votare tipărite greşit.

Schimbat din funcția de prefect, pe 29 iunie, prin decizia Guvernului, George Sava nu a căzut din lac in puț, ci dimpotrivă.

După ce a ocupat funcția de prefect, acesta a fost propulsat în funcția de director al trustului Campus TV, televiziune patronată de Felix Rache.

Acesta a făcut și tiki-taka în politică, chiar dacă este un apropiat al liderilor PSD, acesta a activat la ALDE și PRO România, partide unde foști social democrați și-au găsit sfârșitul în politică.

Agenția Domeniilor Statului este instituție care în ultimii ani nu prea a fost la înălțimea așteptărilor fermierilor și mai ales a tinerilor fermieri deși conducerea Ministerului a demarat Proiectul de acordare-concesionare a unor suprafețe de teren către tinerii fermieri.

Captură de ecran youtube/News Buzău

George Sava este absolventul unui liceu agricol din Râmnicu Sărat, apoi al Facultății de Drept în cadrul Universității Ecologice București, având un master în drept comunitar la Universitatea Dimitrie Cantemir. Potrivit declarației de avere, acesta deține o casă de locuit în municipiul Buzău, o casa de vacanță în comuna Colți, județul Buzău și achita societății Concas peste 43.000 de euro pentru un apartament în cartierul rezidențial “Orizont” din Buzău.

Suv-ul condus de George Sava prin mun. Buzău:

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *