Meteo. COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, o atenţionare Cod galben de furtuni este valabilă în întreaga ţară până luni dimineaţa.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10:00 – 15 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
.

„În intervalul menționat, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, conform ANM.

Prognoză meteo pentru Buzău

Potrivit ANM, în Buzău vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. Până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării. 

La această oră, termometrele înregistrează 23° C, iar cerul este parțial noros. Pentru moment, viteza vântului este de aproximativ 10 km/h, urmând ca după amiază să apară vijelii și averse torențiale cu descărcări electrice.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *