Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus încetarea procesului penal împotriva fostului deputat PSD Marian Ghiveciu, acuzat de fals în declaraţii, după ce faptele pentru care acesta a fost trimis în judecată s-au prescris.

Judecătorii susţin că faptele de care era acuzat Nelu Iordache s-au prescris, fiind aplicată în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale adoptată în mai 2022.

‘În baza art.396 alin.(1) şi (6) C.pr.pen. raportat la art. 16 alin. (1) lit. f C.pr.pen., art. 154 alin. 1 lit. d C.pr.pen. şi art. 5 C.pen., cu referire la art.155 alin. 1 C.pen. interpretat prin deciziile nr.297/2018 şi nr.358/2022 ale Curţii Constituţionale a României şi Decizia nr. 67 din 25.10.2022 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Ghiveciu Marian pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale’, se arată în decizia instanţei, publicată de ecopolitic.ro.

Marian Ghiveciu a fost deputat PSD de Buzău

Marian Ghiveciu a fost deputat PSD de Buzău în două mandate (2008 – octombrie 2015), învingându-l la alegerile din 2008 pe actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

În decembrie 2020, el a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Procurorii susţineau că Marian Ghiveciu a depus în calitate de deputat, cu intenţie, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, declaraţii de avere şi declaraţii de interese care nu corespundeau adevărului.

În ultima declaraţie de avere din 2015, disponibilă pe site-ul ANI, Ghiveciu menţiona că deţine în proprietate un teren intravilan de 1.800 mp, situat în localitatea Pogoanele, judeţul Buzău; un teren agricol de 5,3 hectare în judeţul Buzău; două apartamente în Buzău şi unul în Sinaia; o casă de 80 mp în comuna Pogoanele şi o casă de vacanţă în Predeal, cu suprafaţa de 220 mp.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Marian Ghiveciu a scăpat basma curată în dosarul în care acesta era acuzat de fals”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *