Foto+Video | Sărata Monteoru – Centru de izolare

Cu toții trăim aceste vremuri tulburi și suntem afectați mai mult sau mai puțin de prezența coronavirusului in viața noastră. Economia era deja la pământ, oamenii o duceau și așa foarte greu, iar ceea ce se întâmplă acum nu cred că va ajuta pe cineva, sa mai spere măcar la mai bine. Nu știu dacă e blestem, daca e o lecție pe care trebuie să o învățăm, dar cred ceea ce se întâmplă merităm; iar pentru a ne durea mai tare palma primită peste obraz, a luat-o și vremea razna. Incepem așa…e primăvară, vine Paștele, afară ninge!


Sărata Monteoru și-a luat o nouă înfățișare, iar din stațiune balneoclimaterică a devenit loc de cazare pentru persoanele suspecte de Covid-19. De câteva zile, la un hotel de aici poposesc peste 50 de oameni aflați în izolare și acest loc va fi casa lor pentru încă aproximativ 2 săptămâni.
Din spusele localnicilor, acesta ar putea fi doar începutul, deoarece mai multe hoteluri din zonă sunt pregătite să găzduiască suspecți, dacă este necesar.

Cel mai mult ne e frică să nu sară pe geamurile de la hotel să ne trezim cu ei în casă, cine știe ce pot face. E disperare mare, nu vedeți că se moare pe capete. În perioada asta nu sunt turiști și aici era liniște. Cu cine sa ne certăm, nu avem nici o putere. Până acum nu ne-au făcut probleme, dar sperăm să rămână așa„, ne-a declarat o localnică, vizibil îngrijorată.


Paza este asigurată tot timpul de un echipaj al Jandarmeriei aflat în curtea hotelului, iar hrana se pregătește la cantina instituției.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *