În perioada 17-21 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase au desfăşurat activităţi pentru verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii. Polițiștii au efectuat controale la 18 deținători legali de arme, iar patru dintre aceștia s-au ales cu dosar penal.


Un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Buzău, deţinător legal de armă şi muniţie neletală, nu a predat arma de autoapărare pe care o deţinea legal, la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă.
În cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor conform Codului Penal, iar armele şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Altor doi bărbați, în vârstă de 28 și 78 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat respectiv localitatea Largu le-au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deoarece dețineau fără drept arme neletale cu aer comprimat.
În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 45 de ani din localitatea C.A Rosetti deținea fără drept o armă neletală fără a fi autorizat, armă pe care a adus-o fără drept în țară în anul 2007. De asemenea, bărbatul ar fi încredințat arma unui vecin de 39 de ani.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi contrabandă calificată, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *