Părinții unui bebeluș născut la maternitatea din Buzău și care a murit o lună mai târziu ii acuză pe medici de lipsă de profesionalism și de nepăsare.

Ei susțin că pruncul ar fi trăit, dacă doctorii ar fi observat că sarcina are o evoluție anormală. Femeia, însă, a fost trimisă acasă după un prim control la care acuză dureri îngrozitoare, informează stirileprotv.ro .

O săptămâna mai târziu a revenit cu aceleași simptome și a fost internată în maternitate. Cei doi părinți au formulat acum plângeri la colegiul medicilor și la poliție.

Tânăra mama are 23 de ani și este din Nehoiu. După ce a rămas însărcinată, a fost consultată și supravegheată de un doctor ginecolog, dar în ultima parte a sarcinii au început să apară probleme.

Ana Maria Mitu, mama copilului: „La a 38-a săptămâna au început durerile și am decis să merg la maternitate pentru un consult. M-a consultat ginecologic și la ecograf mi-a spus că totul este în regulă și să merg acasă liniștită.”

Durerile, însă, nu au încetat. Peste câteva zile, femeia a revenit la maternitate și a fost din nou consultată, de un alt medic care nu a observat sarcina cu probleme, informează stirileprotv.ro .

Ana Maria Mitu, mama copilului: „Doamna doctor a tratat momentul cu indiferență,eu aveam dureri foarte mari,mi-a spus că pot să am o infecție la rinichi,în schimb durerile erau și de burtă și de mijloc,erau enorme. Am avut și scurgeri de lichid amniotic care erau închise la culoare foarte urat.”

A două zi, femeii i-au fost făcute mai multe investigații medicale și a rămas internată. La ecografie s-a văzut că avea dublă circulară de cordon ombilical, iar lichidul amniotic era modificat.
Un al treilea medic, aflat de gardă, a hotărât că femeii să i se facă cezariană de urgență, informează stirileprotv.ro .

Mario Constantinescu, medic Maternitatea Buzău: „Am decis și i-am prezentat și gravidei situația că e mai bine să finalizăm nașterea prin operație cezariană pentru că nașterea practic nu progresa în parametri normali. Un copil cam de patru kilograme, un copil care a țipat imediat la naștere, dar care a făcut o detresă dintr-asta respiratorie și a fost imediat preluat și intubat de doctorul neonatolog”, potrivit stirileprotv.ro .

Starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit, așa că a fost transportat la spitalul Marie Curie din București, unde, după o luna de la naștere, a murit.

Cauza decesului este oficial hemoragie cerebrală și pulmonară, pe fond de bronhopneumonie.

Părinții copilului spun că medicii de la Buzău i-ar fi tratat cu indiferență în timpul sarcinii.

Marian Călin, tatăl copilului: „A tratat cu indiferență momentul și a trimis-o acasă. Vrem să depunem o plângere penală împotriva ambilor medici la poliția din Buzău și la colegiul medicilor, cineva trebuie să răspundă pentru lucrurile astea.”

Adriana Bunila, purt. cuv. SJU Buzău: „Conducerea spitalului s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă.Vom verifica toate documentele medicale cu privire la acest caz.”

Potrivit stirileprotv.ro, bebelușul care a încetat din viață era primul copil al familiei, iar părinții sunt hotărâți să dea în judecată maternitatea din Buzău. Cei doi medici acuzați nu au putut fi contactați pentru a-și prezența punctul de vedere.

Sursă: stirileprotv.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *