În această seară Platoul Dacia – Aleea Trandafirilor – Strada Ostrovului – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu – Calea Eroilor – Divizia2 Infanterie „Getica” au fost luminate de torțele militarilor de la Divizia 2 Infanterie „Getica”, iar muzica patriotică a „inundat” întreg Buzăul sau așa îmi place mie să cred.

Ceremonia de retragere cu torțe a Diviziei 2 Infanterie „Getica” a făcut parte din manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României.

Mai bine de 10 minute Fanfara, dacă îi pot spune așa, ne-a încălzit sufletele și ne-a făcut inimile să se unească sub tricolor.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost aprinderea torțelor. Cine credeți că a ținut prima torță?

O copilă, da, și ea a reușit să-i facă pe cei mici să iubească armata, să se bucure, să aplaude și pe loc să țină ritmul.

În pas de marș am colindat Buzăul, culegând în drumul nostru tineri, bătrâni, părinți, oamenii care nu știau ce se întâmplă, dar care s-au alăturat României.

De ce spun României și nu Buzăului? Pentru că toate străzile au răsunat de „Treceți batalioane, române Carpații”. Și acum când scriu aceste rânduri mă trec fiorii. Iubirea pentru patrie ne-a cuprins pe toți. Am început să cântăm alături de militari și nu doar noi, cei ce făceam parte din „retragere”, ci și cei de pe margine.

V-am spus că în drumul nostru ne-am intersectat cu tot felul de oameni. Un veteran a ieșit să întâmpine Divizia 2 Infanterie „Getica”…O poză cât o mie de cuvinte iubirea de țară nu are vârstă.

Am avut un alt prilej să ne simțim români și să fim mândrii de țara noastră. Am uitat de toate neajunsurile iar în mintea mea se derulau momentele de glorii ale armatei române. Mi-aș dori să fim mereu patrioți și nu doar pentru o oră, o zi sau două!

Iar când cuvintele ne sunt insuficiente pentru a descrie momentele pe care le-am trăit…pozele vor fi grăitoare.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *