OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Începând cu 1994, pe data de 1 aprilie, Societatea Ornitologică Română (SOR) sărbătorește Ziua Păsărilor în natură. Cu acest prilej, oamenii sunt îndemnați să iasă din case, în aer liber și să se bucure de spectacolul oferit de micuțele viețuitoare.

Foto – Roberto George Popescu

Anul acesta, membrii SOR, au ieșit în parcul Crâng din Buzău, cu dorința de a oferi informații cetățenilor și de a-i îndruma în fascinanta lume a păsărilor. Scopul lor a fost ca oamenii să învețe să recunoască speciile comune de păsări din parcuri și păduri, să știe cum le pot ajuta și cum le pot hrăni.

Foto – Roberto George Popescu
Foto – Roberto George Popescu

„Începutul lunii aprilie este momentul perfect de a observa păsările în natură. Suntem încă în plină migrație de primăvară, iar unele înaripate continuă să sosească din cartierele de iernare. Cele care sunt deja aici ne încântă auzul cu cântecul lor și sunt foarte ocupate cu construirea cuibului, găsirea perechii și protejarea teritoriului. Este un bun prilej să le dăm și noi o mână de ajutor. Cuiburile artificiale construite corect pot asigura locuri de cuibărit pentru păsările sălbatice. Mai mult, este una din cele mai simple măsuri de conservare prin care putem ajuta populațiile de păsări să cuibărească în siguranță în orașe. Este important să înțelegem că protejând natura, avem de fapt grijă și de sănătatea noastră, iar implicându-i pe cei mici în astfel de activități creștem generații mai implicate. În același timp, păsările sunt și indicatori excelenți ai sănătății mediului”, a declarat directorul executiv al SOR, Dan Hulea.

Pentru mai multe informații despre proiectele Societății Ornitologice Române în Buzău, puteți accesa pagina Buzăul Prinde Aripi.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *