,,Știm că deciziile sunt greu de luat, însă promitem să vă ajutăm să cântăriți opțiunile, oferindu-vă indicii și dezvăluindu-vă oportunitățile de dezvoltare profesională și personală’’. Acesta este mesajul cu care sunt întâmpinați elevii din clasa a VIII-a de la școlile din județ, ce participă zilele acestea la ,,Zilele porților deschise’’.  Activitatea organizată de echipa Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’ a debutat marți, 16 mai și s-a bucurat de un real succes, feed-back-ul viitorilor liceeni fiind cel așteptat.

Acțiunea a fost gândită ca o experiență și nu ca o prelegere, fapt care a determinat interesul   tinerilor vizitatori. În clasele aferente fiecărui profil elevii au urmărit cu atenție activitățile practice specifice fiecărui domeniu. Mai mult, o parte dintre ei au participat activ la realizarea proceselor create la nivelul specializărilor oferite de unitatea educativă. Elevii au făcut un tur al unității, pentru a cunoaște și mai bine laboratoarele de instruire practică, dotările pe care le au acestea, modalitățile de lucru și oportunitățile pe care le au atunci când vor finaliza cei patru ani de liceu, respectiv cei trei ani de școală profesională.

Profilurile oferite de Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ au fost stabilite în strânsă legătură cu cerințele manifestate pe piața muncii. În anul școlar 2023 – 2024 înscrierile la liceu pot viza calificări precum – technician electrician electronist auto, tehnician ecolog și protecția calității mediului, tehnician transporturi, tehnician operator tehnică de calcul și instructor sportiv – fotbal,  iar la învățământul profesional specializările oferite sunt mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industriale și electrician exploatare joasă tensiune.

De menționat este și faptul că unitatea educativă are încheiate contracte de practică cu agenți economici importanți din județul nostru, fapt care face posibil accesul absolvenților  pe piața muncii, într-o unitate economică parteneră  a liceului și nu numai. Un rol important în activitatea liceului îl au și activitățile extracurriculare și proiectele internaționale care oferă elevilor posibilitatea de formare profesională și dezvolatre personală urmând modelele oferite de Uniunea Europeană.

Susținător al învățământulului profesional și tehnic, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a răspuns prezent la invitația de a participa la ,,Zilele porților deschise’’ de la  Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’. Edilul a încurajat elevii să urmeze o meserie asigurându-i că seriozitatea și implicarea  le va asigura succesul. Inspectorul Școlar Județean, Daniela Palcău și-a exprimat admirația față de elevii participanți, oferindu-le încredere și respect. Acțiunea va continua și în zilele următoare, alte școli din județ manifestându-și interesul pentru calificările oferite de Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *