În data de 29 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei orașului Pătârlagele, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul transportului de material lemnos, au depistat în trafic un şofer în vârstă de 30 de ani, din Gura Teghii, care transporta cu un autocamion aproximativ 40 mc de lemn foc, din specia fag.

În urma verificărilor poliţiştii au constatat că existau neconcordanțe din punct de vedere calitativ și cantitativ în ceea ce privește materialul lemnos transportat și datele înscrise în avizele de însoțire.

Astfel, polițiștii au sancționat emitentul avizelor conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos, lemn rotund fag foc în valoare de peste 10.000 lei a fost confiscat și predat în custodia reprezentanților ocolului silvic.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de natură a prejudicia fondul forestier.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *