Nu, nu este o acțiune zilnică pe care polițiștii buzoieni o practică, ci o reținere teatrală cu tematică de informare a publicului.

Cu ocazia zilei de 27 martie, Ziua Poliției Române, polițiștii buzoieni au organizat o serie de activități și evenimente captivante pentru cei mici.

Redăm comunicatul integral IPJ Buzău, mai jos:

După doi ani în care am fost restrânși în a ne desfășura unele activități pentru a proteja populația în context pandemic, astăzi, 27 martie, am revenit le evenimentul tradițional dedicat publicului larg, cu ocazia aniversării a 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române.

O caravană de autospeciale s-a deplasat în parcul Parcul Central din municipiul Râmnicu și în Parcul Crâng din municipiul Buzău, unde au fost organizate activități ce i-au adus din nou pe polițiștii buzoieni alături de cei mici.

Copiii au fost dornici să-i reîntâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe “mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor.

Totodată, cei mici au fost dornici să vadă îndeaproape autospecialele de poliție.

Polițiștii i-au lăsat să acționeze sistemele acustice și luminoase, tocmai pentru a înțelege cum funcționează.

Unul dintre momentele inedite a fost creat de polițiștii criminaliști, care și-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici și pentru a preleva urme…chiar de pe caroseria laboratorului criminalistic, autospeciala ieșind cam “afumată” în urma experimentului.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Siguranță Școlară, care au organizat concursuri cu premii, pentru elevii și preșcolarii care s-au întrecut în desene tematice care mai de care mai frumoase.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și noul laborator mobil de educație rutieră, recent intrat în dotarea Serviciului Rutier, special destinat și echipat pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite.

Implicați în activități au fost și polițiștii din cadrul Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, care le-au răspuns atât elevilor, cât și cadrelor didactice la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.

Am fost încântați să le vedem zâmbetele și să le citim fericirea din priviri.

Pentru timpul petrecut împreună, drept mulțumire, le-am oferit celor prezenți mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome.

Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor și că ne-au lipsit activitățile recreative alături de ei, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde, cu polițiști profesioniști și dedicați serviciului în slujba comunității căreia aparțin.

Cu mulțumiri speciale partenerilor noștri, elevii Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hașdeu Buzău, realizatorii cu ochi de profesionist ai acestor fotografii minunate.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *