Comisia Europeană a deschis a patra perioadă în care localitățile din țările membre ale Uniunii Europene pot accesa fonduri pentru implementarea unor puncte cu acces gratuit la internet, în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate.

❗️Este o șansă importantă de modernizare pentru satele Buzoiene. Este o șansă ca fiecare român, indiferent unde locuiește și cât câștigă, să aibă acces la internet, să fie conectat la fel ca orice alt cetățean european. Comunele din Buzău pot beneficia de un voucher de 15.000 euro pentru implementare, sumă consistentă având în vedere bugetele reduse ale administrațiilor locale

Comisia Europeană acoperă costurile aferente instalării infrastructurii, iar municipalitățile acoperă cheltuielile de funcționare.

Rețelele de WiFi vor fi instalate în locuri publice precum piețe, parcuri, instituții publice, biblioteci și spitale.

Din discuțiile cu mai mulți primari din județ, am aflat că nu a existat o informare de la Consiliul Județean Buzău privind acest program, însă ei sunt interesați să aplice.

Astfel, departamentul de comunicare al USR Buzău, a trimis scrisori de informare către toate primăriile din județ care sunt eligibile, cu detalii despre programul WiFi4EU și beneficiile pe care le aduce comunității.

În plus, USR Buzău va veni în ajutorul administrațiilor locale prin asigurarea suportului necesar în demersul lor de accesare a acestor fonduri europene.
📆 Așadar, administrațiile locale trebuie să fie pregătite pentru a se înscrie online, începând cu data de 3 iunie, ora 13:00, pe site-ul: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

💶 Finanțarea pentru fiecare unitate se va aplica pe principiul “primul venit, primul servit”.

Fiecare localitate poate beneficia de un singur voucher pe parcursul derulării programului, acesta putând fi folosit și pentru finanțarea parțială a unui proiect de anvergură, dar și pentru modernizarea rețelei deja existente.

În viitoarea administrație județeană, principalele obiective ale USR Buzău vor fi comunicarea permanentă cu administrațiile locale privind existența programelor din fonduri europene pe care primăriile le pot accesa și asigurarea suportului necesar în implementarea viitoarelor proiecte europene.

#USRSchimbăRomânia

Text asumat de USR Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *