În perioada 12.02.2021, ora 08.00 – 15.02.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 52 de evenimente, după cum urmează:

  • 8 misiuni de stingere a  incendiilor;
  • 41 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 3 alte situații.

         În acest week-end, pompierii buzoieni au participat la diverse misiuni ce au presupus stingerea incendiilor, trei dintre acestea fiind misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, ce s-au manifestat pe o suprafață totală de peste 10 hectare, și au necesitat eforturi sporite din partea pompierilor.

          În data de 14.02.2021, ora 13:54, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112 ce semnala un incendiu de vegetație, forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău s-au deplasat pe raza localității Pleșești, comuna Berca, județul Buzău. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că acesta se manifesta pe o suprafață extinsă cu ardere violentă.

Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp. În urma analizei la fața locului, s-a stabilit că au ars aproximativ 7 de hectare de vegetație uscată, stuf, lăstăriș și mărăciniș, fără a se produce alte pagube, cauza probabilă de incendiu fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a favoriza apariția acestuia.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate reamintim că incendierea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale.

Aceste incendii au consecințe grave asupra comunităților, ne pot pune în pericol viața, proprietatea personală sau alte proprietăți.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *