Weekend plin de evenimente pentru pompierii buzoieni

În perioada 12.02.2021, ora 08.00 – 15.02.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 52 de evenimente, după cum urmează:

  • 8 misiuni de stingere a  incendiilor;
  • 41 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 3 alte situații.

         În acest week-end, pompierii buzoieni au participat la diverse misiuni ce au presupus stingerea incendiilor, trei dintre acestea fiind misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, ce s-au manifestat pe o suprafață totală de peste 10 hectare, și au necesitat eforturi sporite din partea pompierilor.

          În data de 14.02.2021, ora 13:54, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112 ce semnala un incendiu de vegetație, forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău s-au deplasat pe raza localității Pleșești, comuna Berca, județul Buzău. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că acesta se manifesta pe o suprafață extinsă cu ardere violentă.

Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp. În urma analizei la fața locului, s-a stabilit că au ars aproximativ 7 de hectare de vegetație uscată, stuf, lăstăriș și mărăciniș, fără a se produce alte pagube, cauza probabilă de incendiu fiind crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a favoriza apariția acestuia.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate reamintim că incendierea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale.

Aceste incendii au consecințe grave asupra comunităților, ne pot pune în pericol viața, proprietatea personală sau alte proprietăți.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *