vremea live Buzau

Vremea LIVE în Buzău: pregătește-te să fii mereu în pas cu schimbările meteorologice! Cu noua noastră pagină de “Vreme Live,” vei avea acces la informații meteorologice actualizate în timp real, personalizate pentru orașul tău. Indiferent că planifici o excursie, vrei să-ți organizezi ziua sau să te asiguri că vei fi pregătit pentru orice vreme capricioasă, avem toate detaliile acoperite.

Vremea Buzău

+13
°
C
+13°
+
Buzău
, 16
+11° +
+10° +
+ +
+11° +
+14° +
+ +
Prognoză pe 7 zile
Buzău
+13
°
C
Max.:+13
Min.:+8
În mare parte noros
Nehoiu
+8
°
C
Max.:+8
Min.:+5
Ploaie
Râmnicu Sărat
+13
°
C
Max.:+13
Min.:+8
Însorit
Patarlagele
+9
°
C
Max.:+9
Min.:+6
Ploaie
 1. Prognoza Ora cu Ora: Descoperă cum se schimbă vremea pe parcursul zilei cu prognoza noastră detaliată, actualizată la fiecare oră. Fie că este vorba de soare strălucitor, ploi revigorante sau ninsori blânde, vei fi informat în timp util.
 2. Avertizări Meteorologice: Fii pregătit pentru orice! Primește alerte meteorologice în timp real, astfel încât să poți lua măsuri în avans în cazul condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi furtuni, căderi masive de zăpadă sau temperaturi extreme.
 3. Hărți Interactive: Explorează previziunile noastre meteorogolice interactive pentru a înțelege mai bine evoluția vremii. Monitorizează schimbările de temperatură, direcția și viteza vântului și alte variabile importante pentru a te ajuta să iei decizii informate.
 4. Previziuni pe Termen Lung: Descoperă cum va evolua vremea în Buzău pe termen mai lung. Indiferent că planifici un eveniment sau vrei să-ți organizezi vacanța, vei avea la dispoziție informații detaliate pentru a face cele mai bune alegeri.

Nu lăsa vremea să te ia prin surprindere! Accesează acum pagina noastră de "Vreme Live" pentru Buzău și fii mereu în pas cu condițiile meteorologice locale. De la zile însorite la nopți pline de stele, vrem să te ținem la curent cu tot ce se întâmplă în atmosfera noastră locală!

Îți mulțumim că ai revenit pe platforma noastră dedicată Vremii Live din Buzău, unde vei găsi cele mai recente și precise informații meteorologice pentru orașul tău. Suntem aici pentru a-ți oferi prognoze actualizate în timp real, astfel încât să poți lua decizii informate și să te pregătești pentru orice condiții atmosferice.

Te invităm să revii periodic pe platforma noastră pentru a beneficia de informații meteorologice live, special adaptate pentru Buzău. Suntem dedicati să îți oferim actualizări constante astfel încât să fii mereu pregătit pentru orice condiții meteo, în special în fața unor evenimente extreme.


Ultimele avertizări de vreme rea din Buzău

26.11.2023: BREAKING NEWS: 46 DE LOCALITĂȚI DIN BUZĂU, PARALIZATE DE CĂDEREA REȚELELOR DE ELECTRICITATE

O situație de urgență a lovit județul Buzău astăzi, când 46 de localități au rămas fără curent electric, afectând aproape 40 de mii de locuitori. Prefectura Buzău a confirmat că 38.500 de buzoieni se confruntă cu lipsa energiei în 46 de localități, după căderea rețelelor de electricitate.

Printre localitățile afectate se numără: Ulmeni, Mărăcineni, Vadu Pașii, Săgeata, Robeasca, Bisoca, Balta Albă, Boldu, Amara, Ramnicelu, Podgoria, Coțatcu, Grebănu, Racovițeni, Poștă Câlnău, Cochirleanca, Scutelnici, Glodeanu Siliștea, Cotorca, Rusetu, Padina, Căldărăști, Pogoanele, Caragele, Luciu, Largu, Frasinu, Spătaru, Podgoria, Valea Sălciei, Buda, Topliceni, Vintilă Vodă, Sărulești, Stâlpu, Bălăceanu, Ghergheasa, Ziduri, Zoita, Oreavu, Valea Râmnicului, Puiesti, și Știubei.

În urma codului roșu de viscol, circulația pe patru drumuri naționale din județul Buzău a fost întreruptă:

 1. Buzău – Rm. Sărat – Focșani (E85)
 2. Buzău – Vizireni – Brăila (DN 2B)
 3. Costești – Pogoanele – Padina – Ialomița (DN2C)
 4. Rm. Sărat – Boldu – Brăila (DN 22)

Cu toate acestea, rămân deschise circulației rutiere drumurile naționale Buzău – Urziceni – București, Buzău – Ploiești și Buzău – Brașov.

În plus, pentru zona de sud-est a județului Buzău, un cod roșu de viscol este în vigoare până la ora 10:00 pentru localitățile Pogoanele, Săgeata, Padina, Rușețu, Balta Albă, Luciu, C.A. Rosetti, Scutelnici, Cilibia, Vâlcelele, Largu, și Robeasca. Autoritățile locale și echipele de intervenție sunt mobilizate pentru a face față acestei situații de urgență și pentru a asigura securitatea cetățenilor afectați.

26.11.2023: DRUMURI ÎNCHISE ÎN JUDEȚUL BUZĂU – LIVE UPDATE

În această dimineață, autoritățile din județul Buzău au decis închiderea a patru drumuri naționale din cauza condițiilor meteorologice extreme care au afectat zona. Circulația rutieră este blocată pe următoarele rute:

 1. Buzău – Rm. Sărat – Focșani (E85)
 2. Buzău – Vizireni – Brăila (DN 2B)
 3. Costești – Pogoanele – Padina – Ialomița (DN2C)
 4. Rm. Sărat – Boldu – Brăila (DN 22)

Această decizie a fost luată pentru a asigura siguranța participanților la trafic, având în vedere că condițiile meteorologice severe pot pune în pericol circulația pe aceste rute.

În ciuda acestor închideri, câteva drumuri rămân deschise circulației rutiere, oferind alternative pentru deplasarea în și din județul Buzău. Acestea includ drumurile naționale Buzău – Urziceni – București, Buzău – Ploiești și Buzău – Brașov.

De asemenea, pentru zona de sud-est a județului Buzău, meteorologii au emis un cod roșu de viscol, valabil până la ora 10:00, afectând localitățile Pogoanele, Săgeata, Padina, Rușețu, Balta Albă, Luciu, C.A. Rosetti, Scutelnici, Cilibia, Vâlcelele, Largu, Robeasca. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în această zonă pe durata codului roșu și să fie extrem de precauți în cazul în care acestora le este necesar să circule.

26.11.2023: COD ROȘU de viscol în Buzău – Zeci de drumuri închise și localități fără curent

Meteorologii au emis o avertizare de cod roșu pentru județul Buzău, duminică dimineață, din cauza viscolului puternic și ninsoarei abundente. Situația este critică, cu consecințe majore asupra infrastructurii și vieții cotidiene în zonă.

Toate drumurile naționale din județul Brăila au fost închise, iar în Constanța au fost închise toate drumurile județene și mai multe drumuri naționale. Codul roșu a fost prelungit până la ora 16:00, anunțând ISU Constanța. Circulația rutieră pe Autostrada A2 între București și Constanța a fost închisă începând cu ora 09:00, iar decizia de închidere s-a extins și asupra Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila și a mai multor drumuri naționale din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Brăila și Buzău începând cu orele 05:30.

Consecințele se resimt puternic în județul Tulcea, unde 33 de localități au rămas fără energie electrică. ISU Tulcea a raportat peste 40 de apeluri la 112 în doar patru ore, majoritatea fiind pentru copaci sau crengi căzute pe carosabil și autoturisme blocate. Peste 200 de persoane au rămas înzăpezite, iar intervențiile ISU Tulcea sunt în desfășurare pentru gestionarea situațiilor de urgență.

În același timp, DN 2 între Buzău și Râmnicu Sărat a fost închis complet din cauza viscolului puternic, iar circulația rutieră pe autostrada A2, tronsonul kilometric 32 – 64, între Fundulea și Lehliu, a fost întreruptă din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Meteorologii avertizează că până la ora 10:00, județele Brăila, Buzău, Ialomița și Călărași rămân sub avertizare de cod roșu, cu viscol puternic, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero.

În plus, în județul Constanța, peste 50 de apeluri la 112 au fost înregistrate de dispeceratul ISU Dobrogea, semnalând diverse situații de urgență, precum copaci căzuți, autoturisme avariate și acoperișuri smulse. Reprezentanții Regiei Autonome Județene de Apă Constanța au comunicat că mai multe localități au rămas fără apă potabilă din cauza căderilor de tensiune.

Conform DRDP Constanța, din cauza vizibilității scăzute cauzate de zăpada spulberată de viscol, se închid următoarele sectoare de drum:

– DN 22A km 35+700 – 85+925 ora 5:00 (Ciucurova – Hârșova)

– DN 22D km 40+000 – 52+862 ora 5.00 (Horia – Ciucurova)

– DN 22D km 52+862 – 81+325 ora 6:30 (Ciucurova .- 2 Cantoane)

– DN 2A km 116+000 – 186+000 ora 5:30 (Giurgeni – Mihail Kogălniceanu)

– DN 2A KM 186+000 – 196+000 ora 6.30 (Mihail Kogălniceanu – Ovidiu)

– DN 22 km 178+625 – 287+000 ora 6.00 (Tulcea – Ovidiu)

– DN 3 km 129+000 – 241+000 ora 6.00 (Ostrov – Murfatlar)

– DN 38 km 0+000 – 53+000 ora 6.00 ( Agigea – Vama Negru Vodă)

CFR Călători a anunțat suspendarea circulației unor trenuri în regiunea afectată. CFR SA a luat măsuri de siguranță, suspendând trenuri în zonele cu avertizări meteorologice deosebite.

-I R 1580, IR 1882, IR1586, IR1682 în relaţia Constanţa – Bucureşti Nord

– IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relaţia Bucureşti Nord – Constanţa

 R 8004/8007 în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor şi retur

– R 8122 Slobozia Veche – Bucuresti Nord se anulează pe distanţa Slobozia Veche – Urziceni

– R 8153 Urziceni – Slobozia Veche – R 8154 Slobozia Veche – Urziceni

– R 8201/8205 Buzău – Feteşti – Constanţa

– R 8208/8204 Constanţa – Feteşti – Buzău

– R 8206 /8202 Constanţa – Fetești – Buzău

– R 8203/8207 Buzău – Feteşti – Constanţa

Situația rămâne în continuare tensionată, iar autoritățile locale și naționale fac apel la cetățeni să rămână în case și să evite deplasările neesențiale pentru a permite intervențiile echipelor de intervenție și pentru a evita accidentele pe drumuri. Se recomandă monitorizarea informațiilor meteorologice actualizate și respectarea recomandărilor autorităților.

25.11.2023: Buzăul sub COD PORTOCALIU de viscol: Alertă meteo extinsă în jumătatea de țară

Începând de sâmbătă dimineață până duminică, 26 noiembrie, jumătatea de țară se confruntă cu condiții meteorologice severe, fiind sub Cod Portocaliu și Galben de ninsori și viscol. Avertizările meteo vizează și Buzăul, care se află sub Cod Portocaliu în intervalul orar 2.00 - 16.00, duminică, 26 noiembrie.

Meteorologii avertizează că sudul și sud-estul României, inclusiv Buzău, vor experimenta intensificări ale vântului, ninsori și viscol, iar rafalele de vânt pot atinge viteze de 75-85 km/h, cu vizibilitate redusă sub 50 de metri. În aceeași perioadă, părți din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna se vor afla sub Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ.

În București, precum și în județele Bacău, Vaslui, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov și în anumite zone din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna, Codul Galben este în vigoare de la ora 18.00 vineri până duminică, 26 noiembrie, la aceeași oră. Aici se așteaptă precipitații semnificative, intensificări ale vântului și viscol.

Meteorologii avertizează că în Buzău se vor acumula cantități semnificative de apă, între 25-30 l/mp, și pe arii restrânse chiar peste 40-50 l/mp. De asemenea, se prognozează transformarea ploilor în lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h.

Așadar, cetățenii din Buzău sunt sfătuiți să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților locale în această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic.

18.11.2023: Vremea creează probleme mari în Buzău: Mașini și TIR-uri blocate din cauza zăpezii 

Vremea extremă aduce probleme serioase în județul Buzău, unde zăpada în cantități semnificative a blocat numeroase mașini și TIR-uri, iar autoritățile sunt în alertă. Stratul de zăpadă depășește 10 centimetri, iar vântul puternic complică situația în județul Buzău.

Situația în Buzău

Stratul de zăpadă a depășit deja 10 centimetri în municipiul Buzău, iar în zonele de munte și la limita cu județul Vrancea ninge abundent, cu un strat de zăpadă care a atins și depășit zece centimetri la Bisoca. Vântul puternic complică situația, cu viscol puternic în zona Bisoca-Valea Salciei-Lopătari.

Prefectul județului Buzău, Daniel Ţiclea, a atras atenția asupra gravității situației în această zonă, subliniind necesitatea unei atenții deosebite, mai ales în condițiile în care viscolul este puternic.

Autoritățile locale transmit un apel de atenționare către firmele responsabile cu deszăpezirea drumurilor să își intensifice eforturile pentru a evita situații similare cu cele înregistrate în iarna trecută, când blocajele pe DN 2 (E85) au creat probleme semnificative.

Probleme în alte zone

În județul Vrancea, la Vintileasca, o mașină a rămas temporar înzăpezită, iar șoferul a fost ajutat de un alt autovehicul pentru a-și putea continua drumul. În județul Brașov, pe DN 10, mai multe TIR-uri și un autoturism au rămas blocate din cauza zăpezii sau a lipsei lanțurilor și anvelopelor de iarnă.

Centrul Infotrafic al Poliției Române raportează că pe DN 10, în zona localității Teliu, județul Brașov, un autocamion a derapat și blochează drumul pe un sens de mers. La kilometrul 123, pe sensul de mers către Covasna, un alt TIR a rămas imobilizat din cauza lipsei lanțurilor, iar la kilometrul 120, un autoturism nu poate înainta din cauza lipsei anvelopelor de iarnă.

Echipele de deszăpezire acționează pentru a restabili circulația, iar polițiștii dirijează traficul pe un singur fir alternativ pentru a evita blocajele complete. Situația rămâne tensionată, iar autoritățile îndeamnă șoferii să circule cu prudență și să respecte recomandările pentru a evita incidentele în trafic.


17.11.2023: Vreme rea și cod portocaliu în Buzău

Buzăul se pregătește să facă față unei perioade dificile din punct de vedere meteorologic, deoarece meteorologii au emis două avertizări cod portocaliu pentru acest weekend. Avertizarea vine ca urmare a condițiilor meteorologice severe care se vor abate asupra regiunii, în special în zona montană.

Primul cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă la ora 14 și va afecta Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Meteorologii prognozează intensificări susținute ale vântului, cu rafale ce pot atinge între 80 și 110 km/h, însoțite de ninsori și viscol. Vizibilitatea va scădea semnificativ, sub 50 de metri. Avertizarea este valabilă până duminică la ora 10.

Al doilea cod portocaliu, aplicabil și în județul Buzău, va intra în vigoare sâmbătă la ora 18 și va fi valabil până duminică la ora 10. În acest interval, se prognozează vânt puternic, cu viteze ale vântului la rafală de până la 90 km/h.

În lumina acestor avertizări, la nivelul Prefecturii Buzău, se va forma Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI). Prefectul județului, Daniel Țiclea, a dispus completarea CJCCI cu reprezentanți ai instituțiilor cheie precum ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență), IPJ (Inspectoratul de Poliție Județean), IJJ (Inspectoratul de Jandarmi Județean), Electrica, SDN (Serviciul de Drumuri Naționale) și Consiliul Județean.

Locuitorii din Buzău sunt îndemnați să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților locale, în timp ce instituțiile implicate sunt pregătite să facă față intervențiilor necesare pentru a minimiza impactul fenomenelor meteorologice extreme.

31 August 2023 - Vremea extremă lovește România în plin estival: Ciclon polar adus de inundații, furtuni și temperaturi drastice în Buzău

România se confruntă cu un fenomen meteorologic excepțional în plin sezon estival, iar județul Buzău nu a fost o excepție. Un ciclon polar neașteptat a adus cu el inundații devastatoare, viituri, furtuni violente și ploi torențiale, provocând haos în întreaga țară. Rafalele extrem de violente de vânt au lăsat în urmă gospodării distruse și localități fără curent electric, iar temperaturile au scăzut semnificativ.

Meteorologii au emis 8 coduri roșii și 12 coduri portocalii de vijelii și ploi torențiale, evidențiind gravitatea situației. Județul Buzău se numără printre cele mai afectate regiuni, iar autoritățile au intervenit cu excavatoare pentru a face față inundațiilor. Localnicii au sunat pompierii pentru a cere ajutor în gospodăriile inundate, iar situația de urgență s-a accentuat odată cu apariția unei tornade în localitatea Lunca Ilvei din Bistrița-Năsăud.

Bacău, Vrancea, Galați și Vaslui au resimțit, de asemenea, impactul furtunilor, cu șoferi care au fost nevoiți să oprească pe DN2 din cauza condițiilor meteo dificile. Inundațiile au lăsat în urmă pagube semnificative, iar rafalele de vânt au atins viteze de până la 80 de kilometri pe oră, cauzând lipsa curentului electric în unele localități din Galați și Vaslui.

În nordul țării, Satu Mare a fost zguduit de furtuni puternice, cu emisiunea unui cod roșu de viituri de scurtă durată. Românii sunt încurajați să urmărească actualizările în timp real pe pagina noastră de Vreme Live pentru a fi la curent cu schimbările continue ale vremii și pentru a lua măsuri preventive în fața acestor condiții meteorologice extreme.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *