Vremea extremă aduce probleme serioase în județul Buzău, unde zăpada în cantități semnificative a blocat numeroase mașini și TIR-uri, iar autoritățile sunt în alertă. Stratul de zăpadă depășește 10 centimetri, iar vântul puternic complică situația în județul Buzău.

Situația în Buzău

Stratul de zăpadă a depășit deja 10 centimetri în județul Buzău, iar în zonele de munte și la limita cu județul Vrancea ninge abundent, cu un strat de zăpadă care a atins și depășit zece centimetri la Bisoca. Vântul puternic complică situația, cu viscol puternic în zona Bisoca-Valea Salciei-Lopătari.

Prefectul județului Buzău, Daniel Ţiclea, a atras atenția asupra gravității situației în această zonă, subliniind necesitatea unei atenții deosebite, mai ales în condițiile în care viscolul este puternic.

Autoritățile locale transmit un apel de atenționare către firmele responsabile cu deszăpezirea drumurilor să își intensifice eforturile pentru a evita situații similare cu cele înregistrate în iarna trecută, când blocajele pe DN 2 (E85) au creat probleme semnificative.

Probleme în alte zone

În județul Vrancea, la Vintileasca, o mașină a rămas temporar înzăpezită, iar șoferul a fost ajutat de un alt autovehicul pentru a-și putea continua drumul. În județul Brașov, pe DN 10, mai multe TIR-uri și un autoturism au rămas blocate din cauza zăpezii sau a lipsei lanțurilor și anvelopelor de iarnă.

Centrul Infotrafic al Poliției Române raportează că pe DN 10, în zona localității Teliu, județul Brașov, un autocamion a derapat și blochează drumul pe un sens de mers. La kilometrul 123, pe sensul de mers către Covasna, un alt TIR a rămas imobilizat din cauza lipsei lanțurilor, iar la kilometrul 120, un autoturism nu poate înainta din cauza lipsei anvelopelor de iarnă.

Echipele de deszăpezire acționează pentru a restabili circulația, iar polițiștii dirijează traficul pe un singur fir alternativ pentru a evita blocajele complete. Situația rămâne tensionată, iar autoritățile îndeamnă șoferii să circule cu prudență și să respecte recomandările pentru a evita incidentele în trafic.

Principalele titluri ale articolului

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *