Buzăul se pregătește să facă față unei perioade dificile din punct de vedere meteorologic, deoarece meteorologii au emis două avertizări cod portocaliu pentru acest weekend. Avertizarea vine ca urmare a condițiilor meteorologice severe care se vor abate asupra regiunii, în special în zona montană.

Primul cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă la ora 14 și va afecta Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Meteorologii prognozează intensificări susținute ale vântului, cu rafale ce pot atinge între 80 și 110 km/h, însoțite de ninsori și viscol. Vizibilitatea va scădea semnificativ, sub 50 de metri. Avertizarea este valabilă până duminică la ora 10.

Al doilea cod portocaliu, aplicabil și în județul Buzău, va intra în vigoare sâmbătă la ora 18 și va fi valabil până duminică la ora 10. În acest interval, se prognozează vânt puternic, cu viteze ale vântului la rafală de până la 90 km/h.

În lumina acestor avertizări, la nivelul Prefecturii Buzău, se va forma Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI). Prefectul județului, Daniel Țiclea, a dispus completarea CJCCI cu reprezentanți ai instituțiilor cheie precum ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență), IPJ (Inspectoratul de Poliție Județean), IJJ (Inspectoratul de Jandarmi Județean), Electrica, SDN (Serviciul de Drumuri Naționale) și Consiliul Județean.

Locuitorii din Buzău sunt îndemnați să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților locale, în timp ce instituțiile implicate sunt pregătite să facă față intervențiilor necesare pentru a minimiza impactul fenomenelor meteorologice extreme.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *