Multe persoane visează să locuiască la casă, datorită beneficiilor precum spațiul mai mare, posibilitatea de a petrece mai mult timp în aer liber sau distanțarea de centrul poluat al orașului. Totuși, cei care încep un proiect de construcție trebuie să ia în calcul mai multe aspecte importante, nu doar pe cel financiar, pentru a nu regreta mai târziu alegerea făcută.

Chiar dacă bugetul alocat este un element esențial, proprietarii de case se confruntă cu multe probleme la care nu s-au gândit inițial și care ar fi putut fi evitate, cum ar fi relațiile conflictuale cu vecinii sau cheltuielile mari pentru utilități.

Iată ce greșeli NU trebuie să faci dacă vrei să te bucuri cu adevărat de casa visurilor tale:

Nu te interesezi despre zona unde vrei să te muți

Degeaba ai o casă frumoasă și o grădină îngrijită dacă locuiești într-o zonă periculoasă, unde vecinii intră în conflicte și deranjează liniștea publică, sau dacă pentru a ajunge la terenul tău, trebuie să parcurgi distanțe lungi pe drumuri neamenajate, fără iluminat public, unde îți poți accidenta mașina sau îți este frică să te plimbi pe jos. Așadar, înainte de a achiziționa parcela de pământ, vizitează zona în diferite perioade ale zilei și intră în discuție cu alte persoane care locuiesc acolo, pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă.

Nu investești în sisteme de protecție

Nu este o gândire corectă aceea că ție nu ți se va întâmpla niciun eveniment nefericit, cel mai bine fiind să te pregătești pentru orice situație ar putea apărea. Prin urmare, alege un kit pentru supravegherea video marca AHD de la A2t.ro, astfel încât să te simți în siguranță zi și noapte, dar mai ales atunci când pleci în concediu, deoarece, chiar dacă locuiești într-o zonă bună sau într-un ansamblu rezidențial, hoții își îmbunătățesc constat metodele de intrare prin efracție. 

Astfel, cu ajutorul camerelor video îi vei descuraja, iar pe cei mai curajoși, îi vei putea reclama poliției pentru a-ți recupera prejudiciul. De asemenea, unei case bine puse la punct nu trebuie să îi lipsească sistemele de detectare a gazelor și cele antiincendiu.

Construiești o casă prea mare

După ce ai locuit toată viața într-un apartament înghesuit e posibil să îți dorești o casă imensă, dar o locuință prea mare pentru nevoile familiei tale îți va aduce mai multe bătăi de cap decât avantaje. Pe lângă faptul că o suprafață extinsă presupune cheltuieli consistente pentru mobilarea, amenajarea și decorarea încăperilor, vei plăti și facturi foarte mari pentru încălzirea întregului imobil, chiar dacă poate nu folosești toate camerele. Prin urmare, înainte de a demara construcția, gândește-te bine dacă chiar ai nevoie de un al doilea etaj sau de un al treilea dormitor.

În concluzie, dacă nu ții cont cel puțin de aceste aspecte, este posibil să construiești o casă de care vei fi dezamăgit în final, iar visul tău de a locui la curte se va transforma într-un coșmar, din cauza dificultăților pe care va trebui să le suporți zi de zi, cum ar fi drumul până acasă sau vecinii neprietenoși.

Sursă foto: Pexels.com.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *