Raed Arafat, este optimist și speră ca în această vară se va face turism, dar este mult prea devreme să ne pronunțăm în legătură cu acest lucru.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în cazul în care restricțiile s-ar relaxa, le recomandă românilor stațiunile de la noi din țară, deoarece riscurile ar fi mult mai mici și ar susține și economia națională, foarte grav afectată.

„Cred că mai trebuie un pic să se gândească, să vadă cam ce se va întâmpla și unde vor putea să meargă. Eu sper măcar o perioadă din vară să se poată face un turism, cel puțin un turism cu măsuri compensatorii, dar să aibă loc. În acest moment încă este devreme să ne pronunțăm.Îndemnul meu este să-și facă vacanțele în România pentru a sprijini industria hotelieră, industria turistică din România și pentru a evita să ajungă în zone în care să aibă probleme și din care să fie nevoie să îi repatriem”, a declarat Raed Arafat.

Nici miniştrii turismului din UE nu au încă o situație clară privind turismul. Când va putea fi reluat, probabil că oamenii vor merge în vacanțe doar în propriile regiuni.

În UE, 10% din PIB sunt asigurate de industria turismului. Specialiștii spun că această branșă este la pământ pretutindeni și se asteaptă pierderi uriașe, de până la 70% din pachetele de servicii turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *