Programul Scolar Colgate, parte integranta a initiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, va ajunge in perioada noiembrie 2019 – februarie 2020 in 11 judete din Romania. Astfel, aproximativ 77.000 de copii din clasele primare vor invata de la voluntarii Crucii Rosii Romane cum sa aiba grija de sanatatea lor orala si ce pasi sa urmeze in cazul unui traumatism dentar.

Judetele care vor participa la etapa din aceasta toamna a Programului Scolar Colgate sunt Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Giurgiu, Ialomita, Mehedinti, Prahova, Timis, Valcea si Vrancea.

„Ne bucuram sa fim pentru al cincilea an consecutiv alaturi de Colgate Romania in derularea programului de educatie pentru sanatatea oro-dentara. Stilul de viata influenteaza semnificativ starea de sanatate a copiilor nostri, iar scopul nostru este sa incurajam comportamente corecte de igiena orala in randul copiilor, cu implicarea activa a parintilor, astfel incat aceasta activitate preventiva sa devina o rutina pentru cei mici, dimineata si seara. Ne bucuram, de asemenea, ca putem aduce informatii noi in fiecare etapa a Programului Scolar Colgate si speram ca toate acestea vor contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor”, a declarat Dr. Victoria Mihaescu, Director Programe, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

De 26 de ani, Programul Scolar Colgate ofera copiilor din Romania informatii despre ingrijirea orala corecta, despre alimentatia necariogena si despre importanta vizitelor periodice la medicul dentist. Intrucat igiena mainilor este esentiala pentru sanatate, scolarii invata cand si cum sa se spele pe dinti, pornind de la motto-ul „Ma spal pe maini inainte sa ma spal pe dinti!”.

Noua editia adauga informatii noi despre traumatismele dentare in copilarie, lansand campania „Primul ajutor pentru dintisor”. Campania este realizata in parteneriat cu medicii stomatologi din cadrul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Copiii si parintii vor afla ce trebuie sa faca daca, la joaca, un dinte temporar sau definitiv este fracturat sau expulzat.

„Traumatismele dintelui si/sau ale suportului sau osos se pot intalni la orice varsta la copil si adolescent, producerea lor fiind nu numai accidentala, ci si favorizata de diferite activitati practicate individual sau in mod organizat”, a declarat Prof. Dr. Rodica Luca, Presedintele Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania (ANSPR). „Consecintele pot fi variate, de la o usoara modificare a aspectului estetic pana la pierderea dintelui (avulsie). De aceea, pentru evitarea consecintelor nedorite, este foarte important sa se cunoasca ceea ce trebuie facut cat mai curand dupa producerea traumatismului. Consideram ca derularea din aceasta toamna a Campaniei Primul ajutor pentru dintisor in cadrul Programului Scolar Colgate, cu ajutorul voluntarilor Crucii Rosii, va constitui o foarte buna modalitate de educatie atat  in privinta primului ajutor dupa un traumatism dentar, cat si in privinta prevenirii acestuia. Datorita importantei rolului educativ al acestei Campanii, Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania (ANSPR) va sprijini Campania in baza bunei colaborari pe care a avut-o si o are cu Colgate-Palmolive Romania pentru promovarea sanatatii orale a copiilor si adolescentilor”.

La finalul fiecarei lectii, copiii primesc produsele de baza pentru ingrijirea dintilor (o periuta de dinti si o pasta de dinti Colgate) si un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Parintii primesc o brosura cu sfaturi pentru ca cei mici sa aiba un zambet sanatos. Scolile participante in Programul Scolar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mainilor. Astel, copiii pot exersa acasa si la scoala noile deprinderi dobandite in cadrul programului.

„Grija pentru sanatatea orala a copiilor este o preocupare constanta a companiei noastre”, a subliniat Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager, Colgate-Palmolive Central Europe East. „De aceea, de 26 de ani, aducem zambete sanatoase pe chipurile copiilor din intreaga lume prin Programul Scolar Colgate. In Romania, peste 6 milioane de copii au participat de-a lungul timpului la lectii de educatie pentru sanatate si au primit mostre de produse de igiena orala. Implicarea parintilor este esentiala pentru a exersa acasa obiceiurile sanatoase – igiena orala zilnica, alimentatia echilibrata si vizitele periodice la medicul dentist – pe care copilul le invata in Programul Scolar Colgate”.

Dar, pentru ca ne dorim ca si ceilalti copii si parinti, care nu vor participa la lectiile sustinute in scoli, in aceasta toamna, de voluntarii Crucii Rosii Romane, sa aiba acces la informatii, materialele din campania „Primul ajutor pentru dintisor” vor fi disponibile si online, pe site-ul programscolarcolgate.ro si pe paginile de Facebook si Instagram ale Crucii Rosii Romane.

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.

Pentru mai multe informatii despre proiectele globale Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgatepalmolive.com,  iar pentru informatii specializate accesati www.colgatetalks.com.

Pentru a afla mai multe despre Programul Scolar Colgate, dedicat sanatatii orale – Bright Smiles, Bright Futures® – va rugam sa vizitati http://www.programscolarcolgate.ro.

Despre Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania

Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania (ANSPR) este organizatia profesionistilor din medicina dentara pediatrica din Romania, afiliata la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociatie internationala care, prin organizatiile nationale din cele 64 de tari membre, cuprinde peste 15.000 de medici dentisti. ANSPR functioneaza sub forma unui forum pentru medicii dentisti pediatri sau pentru oricare alti practicieni de medicina dentara interesati de tratarea copiilor.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *