În data de 12 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Ieri, în intervalul orar 0600 – 1900, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru combaterea neregulilor săvârşite de către conducătorii ce efectuează transport rutier public de persoane, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane, precum şi pe linia combaterii indisciplinei pietonale, pentru salvarea de vieți omenești şi responsabilizarea pietonilor care îşi pun viaţa în pericol prin modul în care aleg să traverseze drumurile publice.

În urma acţiunilor au fost sancţionaţi 25 de pietoni şi biciclişti care nu au respectat regulile de circulaţie

Pentru neregulile constatate în trafic, în data de 06 aprilie a.c., au fost aplicate 198 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 71.000 de lei.

Din totalul acestora, 58 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 23 pentru neportul centurii de siguranţă, 14 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 38 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 22 de permise de conducere.

Dintre acestea, 12 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 2 pentru nerespecatarea semnificaţiei culorii roşie a semaforului, 3 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 3 pentru neacordarea  de prioritate de trecere pietonilor ce traversează regulamentar ori autovehiculelor care au acest drept, unul pentru neoprirea la semnalul poliţistului şi unul pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliţie în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.

Cea mai mare viteză – 206 km/h –a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 26 de ani, din Mihăileşti, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Sursa – IPJ Buzău

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *