VIDEO|Poiana Cozanei-Nucu, Bozioru

Poiana Cozanei se află mai sus de satul Nucu, pe firul apei, după îngrămădirea de stânci ce par să închidă valea.

Este împresurată de ziduri de stâncă.Drumul până in poiană este unul destul de greu, cu pietre si denivelări.Te poţi folosi de un autoturism 4×4 până într-un punct în care strada este tăiată de un mic pârâu, iar acolo se află un loc unde poţi lăsa maşina.De aici mai este aproximativ 1 kilometru, iar peisajul absolut superb, te va face să crezi că legendele despre zonă ar fi cu totul reale.Poiana Cozanei este undeva pe partea dreaptă, iar datorită superbităţii sale, sigur nu o veţi rata. Noi am fost in weekend şi am plătit o taxă de 10 lei pentru vizitarea vestigiilor din zonă.

Poiana Cozanei / Bozioru

Poiana Cozanei din Comuna Bozioru , județul Buzău reprezintă punctul de plecare spre toate obiectivele turistice din zona !Locul este superb !Obiectivele turistice din zonă iți taie răsuflarea , iar farmecul naturii , foșnetul pădurii și linistea din zonă ne-a oferit un zâmbet si o bună dispoziție valabilă pentru toată luna !O să revenim cu drag mereu in această zonă !#explorambuzaul #bozioru #poianacozanei

Publicată de Exploram Buzaul pe Luni, 1 aprilie 2019
Poiana Cozanei este locul de plecare pentru toate traseele.. Dacă nu ar fi câteva panouri nu ai putea ghici ce se ascunde dincolo de vegetația deasă şi de stâncile falnice.
Din cele mai vechi timpuri, în zona poianei, se spune că s-au întâmplat multe fenomene paranormale şi datorită acestui lucru a fost inclusă in geografia sacră a lumii
În zona centrală există un pinten stâncos care practic împarte poiana în două. Acestă bucată de munte,pe lângă vegetaţie ,mai adăpostește o locuință rupestră veche de multe secole şi anume Chilia lui Dionisie Torcătorul.
Despre această zonă se zvonesc multe lucruri. S-au facut multe emisiuni si reportaje despre faptul că se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializează, călătorind in spatii atemporale sau primește informații telepatice de la entități necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zăcăminte de mare interes.
Fiindcă timpul a trecut pe nesimţite, iar frigul deja ne intrase in oase, ne-am luat „la revedere” de la superbele locuri si am promis că ne vom intoarce pentru a ne bucura de stările pe care ni le oferă Poiana Cozanei. Zvonuri sunt multe despre fenomenele paranormale de aici, iar noi sincer nu am trecut prin nici o stare ieşită din comun.Cât la sută este adevăr, nu vă pot spune, dar vă pot garanta că peisajele si locurile pe care le veţi vizita vă vor face să nu regretaţi alegerea de a veni in superba şi mesterioasa zonă .

Mai multe detalii pe Explorăm Buzăul

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *