Liceul Moisil surprinde iar cu tradiționala sa atmosfera de poveste. An la an, liceul se remarcă prin decorul de poveste.

Am stat de vorbă cu directoarea liceului, Voicu Iuliana Adriana, care ne- a vorbit despre tradiția liceului.

  • Cui aparține această inițiativă?

Ideea nu este una nouă, dar lucrurile bune trebuie continuate, nu-i așa?! Ne-am gândit ca e sezonul cel mai frumos al anului și e păcat să nu ne bucurăm și la școală, unde petrecem cea mai mare parte a zilei. Copiii trebuie să se bucure și de școală, trebuie să vadă frumosul și în școală. E o modalitate de a face educație, cu grijă și cu aplecare asupra nevoilor lor. Și noi, ceilalți, adulții din școală avem nevoie să intram dimineața într-o școală care să ne facă să zâmbim. Încercăm să dezvoltăm idea că liceul nostru este locul în care copiii, profesorii și toți cei care ajută la a ne atinge scopul final vin cu drag la școală, se simt în siguranță și, de ce nu, un pic ”răsfățați”, în sensul bun al cuvântului. Liceul Moisil este o ”școală care ascultă” nevoile tuturor și aceasta este perioada în care simțim cu toții nevoia să uităm de provocările fiecărei zile și să ne bucurăm, măcar puțin, de magia sărbătorilor.

  • Cât a durat toată operațiunea?

A durat 2 zile, dar a meritat. Bineînțeles că ne-au ajutat copii, altfel nu ar fi ieșit așa de frumos. Când intri în școală, chiar simți că intri într-un basm!

  • De Sf. Nicolae am văzut că ați așteptat elevii cu bomboane și nuiele la ușa 3. Ce reacție au avut elevii?

Bineînțeles, nu așa vine Moș Nicolae? Copiii din clasele a 9-a au fost surprinși, ceilalți așteptau pentru că așa am facut în fiecare an. Merită să le vezi sclipirea din ochi, sau mirarea, atunci când văd că se gandește cineva la ei. Pentru unii dintre ei a fost singurul cadou de Moș Nicolae, din păcate. La fel au fost primiți și profesorii și ceilalți adulți din școală pentru că toți au muncit un an întreg, și chiar un an foarte dificil. Si toți merită să ne aducem aminte că, în adâncul sufletului, avem un copil ascuns!

  • De unde aveți atâtea materiale de împodobit? Au fost donate sau au fost strânse de-a lungul timpului?

Le-am adunat în timp, în fiecare an câte puțin. Ba din sponsorizări, ba din bunăvoința profesorilor, ba din amabilitatea părinților.

  • De cât timp împodobiți liceul așa ca în basme?

De mulți ani și vom continua mulți ani pentru că vrem să profităm de toate ocaziile de a ne bucura împreună cu elevii noștri. Liceul Moisil este liceul în care facem educație într-un mod plăcut!

Reporter voluntar: Valentin Georgian Burlacu

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *