Trăim vremuri tulburi din toate punctele de vedere. Suntem o țară parcă blestemată și zici că avem cel mai urât coșmar care nu se mai termină. Eram noi deja bătuți de soartă, dar parcă ne mai lipsea ceva: Coronavirusul nenorocit!


N-am să explic teoriile lu’ Buton, să încerc eu să vă conving că sunt conspirații sau că vine sfârșitul, vreau doar să mă „spovedesc” puțin și poate vă fac să vă pierdeți timpul într-un mod plăcut.


Indiferent de motivele acestei stări, cert e că oamenii sunt panicați la modul ăla grav și s-au transformat parcă în „zombie moderni”. Știu că nu toți aveți norocul să locuiți la curte, nu toți vă beți cafeaua la umbra unui măr înflorit, dar indiferent de situație, voi vă puteți ajuta, nimeni altcineva. Începeți prin a nu mai lăsa televizoarele alea tot timpul pe știri și mai deschideți internetul și pe alte pagini in afara celor care vorbesc de Covid-19. Puteți începe un maraton de site-uri care conțin xxx, porn, milf și alte cuvinte magice (glumesc), sau urmăriți și altceva (excludem și Acces direct), fiindcă mintea o sa se prăjească dacă non-stop procesează doar viruși, spitale infectate și alte chestii de genul.

Respectați indicațiile profesioniștilor, nu a tuturor vloggerilor sau a cârnaților din on-line și țineți cont de ordonanțele date de flăcăii ăștia. Nu e greu deloc, așa putem scăpa dracu de panarama asta mai repede și veți avea timp din belșug sa faceți chestii constructive dacă tot se stă la izolare.


Privește cu alți ochi


Acum poți vorbi cu părinții chiar și la telefon, fiindcă știu că nu făceai asta înainte prea des; copiii tăi ce mai fac, tot pe tabletă sunt cât timp tu lucrezi pe laptop? Se pare că da. Oameni buni, priviți nenorocirea asta cu alți ochi și încercați să scoateți tot ce se poate mai ok din situația actuală. Știu că unii nu mai au servici, ori stau în șomaj tehnic și li s-au redus veniturile considerabil, dar mai știu și că alții nu au ce mânca, deci să încercăm să ne privim ca pe niște norocoși că în această seară ne culcam cu burta plină.
Și eu sunt marcat din toate punctele de vedere. La toți ne e greu, mai mult sau mai putin. Avem joburi de toate felurile și unele implică un contact continuu cu oameni (poate chiar purtători ai virusului), dar pana mea, asta ne e munca, nu consider că suntem eroi. Sunt plătit și asta trebuie să fac acum. Fiecare cu meseria pe care și-a ales-o, stăm aici și când e rău. Pentru pământul pe care calci tu, au murit oameni…


Ura, hoția și prostia ies și mai mult în evidență


Sunteți mulți cu măști la gură și nu vi se vede chipul aproape deloc, dar știți cât de expresivi vă sunt ochii? Voi știți câtă răutate se citește în privirile multor persoane? Crezi că vei fi mai bine dacă te uiți la mine urât, am eu vreo vină de toate ce se întâmplă acum în țară?
Gândește-te puțin la spitalele astea, eu cred că erau conduse prost și înainte de pandemie și erau la cârma lor cam aceleași persoane, sau mă rog…s-au mai inversat funcțiile. Tu ai tăcut, ai închis ochii la tot ce ai văzut și te-ai conformat, deci e și vina ta!


Văd din ce in ce mai multe comentarii negative, se aruncă cu vorbe grele peste tot, se modifică videoclipuri să denigreze imaginea unor oameni care stau multe ore pe stradă, doar pentru a băga în casă toate oile care nu înțeleg și multe altele. În ce v-ați transformat?
Tu nu vei schimba nimic dacă înjuri pe internet, cuvintele tale nu valorează nici doi bani pentru unii, dar în timpul ăla poți face ceva de folos. Știi că poți ajuta un vecin bătrân, știi că te poți uita pe YouTube cum sa faci măști, sau poți face flotări și multe altele…utile.


Acum se vede totul mult mai accentuat fiindcă avem timp să privim mai detaliat anumite aspecte. Ne vedem de treburile altora mai mult decât ne vedem de ale noastre și asta nu e bine deloc. Lasă vecinii sa facă ce vor, lasă oamenii care merg pe stradă în pace și fii tu un exemplu pentru ei. Du-te la magazin când ai nevoie, respectă legea, fă totul regulamentar și vei vedea că o să fie bine și nici nu vei lua amendă, deci nu mai ai motiv să te enervezi și nici să injuri Poliția…:)) Îți zic eu, dacă te agiți nu schimbi nimic. Dacă virusul este produs la magazinul de la colț, sau e luat de la lilieci, tu nu faci mare lucru dacă „te dai cu capul de pereți”. Gândește-te acum, ce ți-ar spune Pământul dacă ai putea să vorbești cu el?


Dumnezeu este în sufletul vostru


Știu că mulți vreți să se țină slujbe la biserici, știu că vreți să luați lumină de Paște, dar încercați să înțelegeți ce vă spun doctorii. Probabil că o să mă spurcați puțin pentru ceea ce o să vă spun, dar am evoluat datorită științei așa că…vă puteți ruga și de acasă.
Dumnezeu este peste tot, El este creație și iubire, deci și locuința ta poate fi un loc bun de rugăciune, nu numai o clădire construită la 100 de metri de altă clădire care împreună au costat 1 milion de euro (și mai sunt încă vreo 18000 pe lângă astea două).

Dăruiește unor nevoiași alimente în această perioadă și nu te mai duce ca un căpiat să-ți cumperi pacea sufletească, fiindcă e doar o iluzie. Preoții au ultimele tipuri de Mercedes-Benz și poartă aur la modul „cocalar”, iar tu te împrumuți de bani la neamuri să-ți iei haine noi fiindcă așa era obiceiul. Uite că acum este ordonanța de urgență dată și mai schimbă din obiceiuri, fii un creștin deștept. Anul ăsta încearcă să stai acasă și să te rogi sincer, să poți avea puterea să iubești și să fii un om bun. Ia masa cu familia și bucură-te de compania lor, anul viitor poate nu vor mai fi toți în viață. Nu erai mai creștin dacă petreceai o seară într-o biserică plină de oameni zgomotoși, care veneau doar acele ore din an acolo, tot că așa era tradiția. Vei avea cel mai minunat Paște, crede-mă…

Încearcă să vezi partea bună a lucrurilor


Ce mai mergea de explorat Buzăul pe vremea asta, ieșeau niste drumeții superbe. Sunt convins că toți aveam alte planuri pentru zilele astea însorite de primăvară, dar ne adaptăm că nu aveam ce face. Cu ocazia asta eu m-am luat de construit prin curte și am timp și de citit. Mi-e rușine, dar trebuie să recunosc că se cam pusese praful pe cărțile mele. Uite că nu mai am acces la unele chestii dar parcă pot face și altceva, poate chiar mai constructiv decât cu ce mă ocupam înainte. Și tu poți face același lucru!
Vă urez multă sănătate, răbdare și vă las in compania unui videoclip făcut chiar la mine în curte.


„Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!”

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *