Pigs stand inside a trailer at an open-air market in the village of Dolni Bogrov, some 15 km north of Bulgarian capital Sofia, December 26, 2004. Many Bulgarians come to buy fresh pork for their traditional Christmas meal. REUTERS/Stoyan Nenov

Uniunea Europeană încearcă să schimbe modul în care românii cresc porcii în propriile curți. Specialiștii nu sunt de acord ca animalele să mai fie hrănite cu lături, iar pentru a intra în coteț, gospodarilor li se impune purtarea unui echipament special și dezinfectat.

„Legea porcului” este hulită de toți oamenii care cresc animalele în propriile gospodării. Aceștia ar trebui să nu le mai dea resturi de mâncare, să poarte haine dezinfectate când iau contact cu porcii și să le asigure un regim special de alimentație.

Conform ANSVSA, gospodarul care vrea să crească porci pentru comercializare va fi obligat să se autorizeze în acest sens şi să îndeplinească condiţiile sanitare impuse creşterii porcinelor la nivel industrial.

„Trebuie să-i dau de patru – cinci ori pe zi apă. Ce să fac? Să mă schimb de cinci ori pe zi? Păi eu nu mai fac treabă în grădină? Stau să mă schimb de cinci ori pe zi, ca să-i pun porcului o găleată de apă? Și cine va veni să verifice dacă eu hrănesc porcul cu resturi alimentare sau cu boabe pe care le primesc de la asociație? Cine va veni să verifice chestia asta? Vor angaja, gen cum e poliția locală, poliția locală sanitar veterinară să vină să verifice, să-i fac un grafic de hrănire al porcului?

Resturile de mâncare care rămân din consumul propriu al familiei… nu știu: e ceva nociv pentru animal? S-a descoperit că-i nociv? Îi cauzează vreo boală, vreo suferință chestia asta?”, a declarat un gospodar, pentru DIGI24. 

Sursa – Digi 24

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *