Video| Situații de urgență în ultimele ore

Conform ISU Buzău, în cursul ultimelor 24 de ore, pompierii au acționat pentru gestionarea a 41 situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 20.

În afara acestor situații, salvatorii au participat la 9 intevenții pentru stingerea incendiilor, o misiune de salvare, 11 misiuni de asigurare sau degajare a spațiilor, ca urmare a desprinderii elementelor de acoperiș, o misiune de salvare a animalelor prin îndepărtarea elementelor prăbușite din cauza vântului.

INTERVENȚII DEOSEBITE:

La ora 04.24, forțe și mijloace din Detașamentul de Pompieri Buzău, au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe raza localității Spătaru, comuna Costești.

Intervenția a fost dificilă din cauza vântului puternic și a cantității mari de substanțe combustibile. După 3 ore de luptă cu flăcările, s-a reușit salvarea a două saivane cu oi, aflate în apropiere.

Au ars 30 de hectare cu vegetație uscată, datorită focului aprins și lăsat nesupravegheat.

Incendiu localitatea Spataru

În data de 07.02.2020, ora 04:24, forțe și mijloace din Detașamentul de Pompieri Buzău au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Spataru, comuna Costești.Intervenția a fost dificilă din cauza vântului puternic și a cantității mari de substante combustibile.După trei ore de luptă cu flăcările s-a reușit salvarea a două saivane cu oi aflate în apropiere.A ars: 30 hectare de vegetație uscată.Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise

Publicată de ISU Buzau pe Vineri, 7 februarie 2020

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *