Ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid-19.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021-2022, 4 buzoieni cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, ar fi beneficiat de vaccinare anticovid, vaccinare care s-ar fi realizat în mod fictiv, scopul fiind obţinerea certificatului specific.

Cei patru au devenit suspecți după ce au apărut vaccinați la un cabinet, deși erau antivacciniști convinși și militau pe rețelele de socializare împotriva vaccinării și certificatului verde.

Intermediarii acestei acţiuni ar fi fost mai mulţi angajaţi ai unui cabinet medical individual din Giurgiu, persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 61 de ani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente, înscrisuri şi medii de stocare.

Polițiștii au pus în executare 8 mandate de aducere, iar persoanele cercetate au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals. Se pare că prețul plătit pentru obținerea unui certificat verde fals a fost de 100 de euro.

Având în vedere posibilitatea extinderii cercetărilor atât cu privire la numărul persoanelor implicate, cât şi cu privire la faptele săvârşite, dosarul penal a fost declinat spre competentă soluţionare unităţii de parchet.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău și Giurgiu și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *