VIDEO/Moment de reculegere la UPU Buzău.

Astazi, 26 mai 2020, în semn de solidaritate, personalul medical din secţia U.P.U-SMURD a păstrat un moment de reculegere pentru asistenta medicală de la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, care a pierdut lupta cu viaţa.

Aceasta a fost infectată cu SARS-CoV-2 în timp ce îngrijea pacienți cu COVID-19. A decedat în data de 23.05.2020 în urma complicațiilor generate de această boală.

O asistenta medicala din Botosani a murit la Spitalul de Boli Infectioase

Lenuta Buta, o asistenta medicala de la Spitalul Judetean din Botosani s-a stins la varsta de 46 ani in Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Desi nu suferea de comorbiditati si era o fire energica fiind pasionata de excursiile montane, asistenta din Botosani a murit inexplicabil aflandu-se in ultimele zile sub tratament cu Remdesivir.

“A urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a spus Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase.

Lenuta Buta a fost transferata in urma cu doua saptamani la Iasi si a urcat pe picioarele ei in ambulanta, ba chiar a vorbit tot drumul. Si sotul acesteia a fost infectat si acesta fiind adus la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Acum apropiatii o plang pe Lenuta Buta.

O asistenta medicala din Botosani a murit la Spitalul de Boli Infectioase“Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale! Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi”, a scris un medic pe pagina lui de Facebook.

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *