VIDEO Elicopterele SMURD vor zbura și noaptea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că elicopterele SMURD vor zbura și noaptea, precizând că a apelat la piloți rezerviști pentru aceste misiuni.

Am luat legătura cu piloți rezerviști și au acceptat să revină în sistem. Sunt patrioți care au răspuns prezent la chemarea ministului, pentru a-și face datoria față de țară, că țara are nevoie de ei .

Marcel Vela – declarație de presă

Ministrul a precizat că va propune „o inițiativă normativă prin care toate orașele și municipiile din România să-și amenajeze locuri de aterizare și decolare” pentru aeronavele SMURD.

Declarație de presă susținută de Ministrul Afacerilor Interne al României, Ion Marcel Vela (via Privesc.eu) #live #stiripesurse

Publicată de stiripesurse.ro pe Duminică, 5 ianuarie 2020

Anunțul vine la 6 zile după ce Marcel Vela a criticat „dezorganizarea evidentă” din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în cazul fetiței din Vâlcea care se afla în comă, dar nu a fost preluată la timp de elicopterul SMURD. Ministrul i-a reproșat lui Raed Arafat, în videoconferința cu prefecții, că nu a făcut „rost de piloți”, pentru ca elicopterele să poată zbura și noaptea, nu numai ziua.

„Nu ne jucăm cu vieţile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, PR grozav, «ce bine organizăm noi salvarea oamenilor», şi era să moară un copil din neglijenţă sau proastă organizare, să zic pe româneşte. Vă ordon, domnule Arafat, toate centrele universitare medicale – Târgu Mureş, Cluj, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara… să poată zbura spre ele sau de la ele şi noaptea elicopterele SMURD. În 2020, toată ţara să fie sub acoperirea SMURD pe zbor de noapte!”, i-a spus Vela luiArafat în ultima zi a anului trecut.

Sursa ziaristii.com

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *