S-au luat măsuri în cazul incidentului rutier din Capitală, unde un vatman a tamponat o mașină BMW, care se afla pe linia de tramvai.

Sancțiunile primite de șoferul BMW-ului

Poliţia l-a identificat pe şofer şi l-a sancţionat.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Poliţia Rutieră: „Au declanşat cercetări împotriva şoferului pentru că a ocupat calea de rularea a tramvaiului şi nu a raportat accidentul în 24 de ore. I-a fost reţinut permisul pentru 30 de zile şi a primit amendă de 2.230 de lei.”

Deşi se bucură de un val de simpatie printre şoferii bucureşteni sătui de asemenea comportamente în trafic, nici vatmanul de la STB nu va scăpa basma curată.

Brigada rutieră a deschis o anchetă şi cercetează o posibilă infracţiune de distrugere.

Anchetatorii avertizează însă că în acest caz acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare fără ca şoferul mașinii să depună şi el o plângere penală.

Vatmanul, cercetat disciplinar

Până atunci, vatmanul este cercetat disciplinar de şefii săi de la STB care recunosc că, oricât de frustrat ar fi un vatman din pricina traficului îngreunat, reacţia lui nu a fost una corectă.

Andrei George Creci, director general al STB: „Nu se tolerează astfel de reacţii, va fi cercetat disicplinar şi dacă se dovedeşte că a fost şi el de vină riscă o sancţiune, ce poate merge de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.”

Astfel de incidente în trafic, între tramvaie şi autoturisme, sunt la ordinea zilei în Capitală, susţin oficialii STB.

Numai anul trecut s-au înregistrat 741 de tamponări de acest gen şi doar în mai puţin de 100 de cazuri vina a fost a vatmanilor.

Aceleaşi statistici oficiale arată că în 2019, STB a înregistrat 32.500 de ore de întârziere cauzate de blocarea tramvaielor de maşinile parcate neregulamentar.

Chiar şi aşa, Poliţia Rutieră îi avertizează pe şoferi şi pe vatmani, deopotrivă, să NU răspundă la şicanele din trafic.

SURSA stirileprotv.ro

RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *