Mai mulți buzoieni au fost notificați de AJOFM Buzău și trebuie să returneze trei salarii primite în 2017-2018, plus mai multe dobânzi.

Foștii salariați ai firmei Asistent Logistic SRL din Poșta Câlnău  au venit azi, nemulțumiți, la sediul AJOFM de pe str. Păcii.

„Am lucrat la această firmă, Asistent Logistic, a domnului Ivănescu de la Poșta Câlnău. Firma a intrat în insolvență, iar prin 2017-2018, nu mai știu foarte exact, am primit trei salarii prin intermediul Fondului de Garantare. Acum, ne-am trezit cu toții cu scrisori acasă că trebuie să dăm banii înapoi pe aceste trei salarii. Vă dați seama, nu ne convine deloc, e munca nostră și banii noștri. Nici nu avem acești bani, dar nici nu ni se pare corect”, au spus buzoienii nemulțumiți.

Pe lângă muncitorii de la firma amintită mai sus, 60-70 la număr, la nivelul întregului județ, sunt aproximativ 300 de buzoieni (care au lucrat și la alte firme), iar aceștia sunt forțați să dea banii înapoi.

„Oamenii nu au nicio vină, îmi pare rău că sunt puși în această situație. După părerea mea vina o poartă Curtea de Conturi, din pricina interpretării greșite a legii din partea inspectorilor lor. Curtea de Conturi a făcut un control la ANOFM, la București, și a considerat că aceste salarii puteau fi acordate doar în intervalul de trei luni înainte și trei luni după intrarea firmei în insolvență. AJOFM-urile din toată țara au plătit bani și în afara acestui interval, iar Curtea de Conturi a impus acum recuperarea banilor”, a explicat situația Valeriu Dimciu, directorul executiv adjunct AJOFM.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *