Pe un drum de pământ situat în comuna Costești, județul Buzău, au fost instalate multiple semne rutiere care impun conducătorilor auto să mențină o viteză de cel mult 5 km/h. Această decizie a venit în urma plângerii vicepreședintelui Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, care a semnalat problema generată de cantitatea excesivă de praf ridicată de vehiculele în mișcare. În special, praful incomod afecta piscina sa.


„Iată situația: oamenii conduc cu viteză mare pe acea porțiune de drum, iar praful se depune în curtea noastră și a ajuns în piscină, geamurile casei mele fiind complet acoperite de particule de praf! Semnele respective au fost amplasate în scopul diminuării vitezei în acea curbă periculoasă. Vecinul Iordache era prefect atunci când acele indicatoare au fost instalate”, afirmă Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău.

Fostul prefect al Buzăului, actualul președinte al USR Buzău, Silviu Iordache, ar putea fi principala persoană responsabilă pentru ridicarea prafului. El conduce un autoturism de marcă Porsche Cayman.

Poliția rutieră a inițiat o intervenție în zona Costești, unde a constatat că semnele de circulație au fost montate fără obținerea aprobării poliției.

Viceprimarul localității declară că primăria nu a fost responsabilă pentru montarea limitatoarelor de viteză. Pe aceeași stradă din satul Spătaru, alături de vicepreședintele CJ Buzău, locuiesc și alte personalități precum Adriana Petcu, fost ministru al Ministerului Apelor și Pădurilor, Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău, Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău, și Silviu Iordache, fost subprefect și președinte al USR Buzău.

După inițierea demersului jurnalistic, Poliția Rutieră a demarat o acțiune la nivelul Primăriei Costești unde a constatat că indicatoarele rutiere au fost montate fără avizul poliției.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *